CircuitMess u suradnji s Walmartom vrijednoj 10 milijuna kuna

Domaći startup za dizajn i proizvodnju edukacijskih igračaka opremat će najveći svjetski trgovački lanac svojim proizvodom za učenje STEM-a, Chatterom

Sandro Vrbanus petak, 25. studenog 2022. u 18:15

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački startup CircuitMess upravo je ostvario novi veliki uspjeh. Otvorili su, naime, suradnju sa Sam’s clubom, podružnicom američkog trgovačkog lanca Walmarta, čiji predstavnici su novi edukacijski proizvod Chatter 2.0 naručili u 17.670 primjeraka. Vrijednost ove narudžbe je 1.325.000 dolara, odnosno oko 10 milijuna kuna.

"Pri odabiru asortimana za naše dućane, uvijek se vodimo time da pronađemo one artikle koji su inovativni i nude iznimnu vrijednost za naše kupce", navodi predstavnik Sam’s Cluba Cole Powell. "Vrijednost ovog proizvoda je u tome što djeci pomaže da urone u svijet STEM-a i telekomunikacija te nauče vrijedne vještine koje će im pomoći da se pripreme za poslove budućnosti".

Veliki uspjeh mladog startupa

Usprkos krizi na tržištu komponenata, hrvatski CircuitMess se i dalje nastoji pozicionirati kao najprepoznatljiviji svjetski brend STEM igračaka. "2022. je bila teška godina za sve proizvođače elektronike, pa tako i nas. Covid, rat u Ukrajini i problemi na tržištima čipova su uzrokovali kašnjenja u tokovima nabave i to se odrazilo na određene projekte kao što je CircuitMess Batmobile kojeg razvijamo u suradnji s Warner Brosom", objašnjava direktor CircuitMesa Albert Gajšak.

Osim licenciranih projekata poput Chattera 2.0 i Batmobilea, CircuitMess trenutačno razvija i svoje pretplatničke servise za učenje elektronike i programiranja. U narednom periodu plan im je investirati i u razvoj originalne edukativne aplikacije za programiranje CircuitBlocks.

Gajšakov start-up trenutno broji 25 zaposlenika, koji su svi mlađi od 30 godina. Projicirani prihodi im za ovu godinu iznose 16 milijuna kuna, što je skoro 80% veći iznos u odnosu na prihode prošle godine.

CircuitMess Chatter 2.0 (uradi sam walkie-talkie) do kraja godine prodavat će se ekskluzivno u 589 prodavaonica Walmartovog Sam’s Cluba u SAD-u po cijeni od 99,98 američkih dolara.

"Činjenica da je Walmart odabrao naš proizvod je indikator da radimo super proizvode i da se razvijamo u dobrom smjeru", navodi Mihael Gelo, prodajni predstavnik CircuitMessa koji je uz Gajšaka upravljao ovom suradnjom. Gelo također ističe kako će njihov tim u narednom periodu postavljati temelje za buduće projekte s Walmartom, ali i drugim velikim brendovima. Gajšak ističe i kako je posebno ponosan što će se u domovima diljem tehnološki napredne Amerike STEM ovoga Božića učiti uz pomoć proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj.