Novi Battlefield se vraća u Drugi svjetski rat?

EA je prije par mjeseci potvrdio kako nova igra u serijalu Battlefield stiže ove godine, a sada su počele kružiti glasine o periodu u kojem će biti smještena

Mateja Šop petak, 2. ožujka 2018. u 15:29

Tipičan ciklus modernih Battlefield igara slijedi provjerenu formulu - igra izađe, dobije nekoliko većih ekspanzija i besplatnih proširenja, pa nakon približno dvije godine izađe novi nastavak. Jedini kraći ciklus u posljednje vrijeme imao je Battlefield: Hardline, za kojeg igrači nisu baš zagrizli.

Kako je od izlaska Battlefielda 1, nastavka kojim su DICE i EA odlučili posjetiti razdoblje Prvog svjetskog rata, prošlo nešto manje od godine i pol dana izdavač je potvrdio kako će u 2018. godini (vjerojatno krajem listopada ili početkom studenog) izaći novi nastavak.

Osim toga da je igra u izradi nisu spominjali nikakve detalje, ali se jučer pojavilo nekoliko izvještaja u kojima stoji kako je njeno ime Battlefield V i da će se igrači vratiti na virtualne bojišnice Drugog svjetskog rata. PC igrači su u serijalu Battlefield posljednji put iskusili taj najkrvaviji ljudski sukob u originalu koji je izašao 2002. godine, dok su konzolaši imali prilike to napraviti kroz Battlefield 1943 koji je izašao 2009. godine.

Jedina slika koja je dosad objavljena pojavila se na Redditu
Jedina slika koja je dosad objavljena pojavila se na Redditu

Drugi izvještaj potvrđuje da su oni od bliskog izvora dobili iste informacije, a uz to su dodali kako će novi Battlefield imati mikrotransakcije koje će biti samo kozmetičke. Budući da ih i Battlefield 1 ima, ovo nije odmak od standarda, ali EA vjerojatno zbog kontroverze oko lootboxeva koja je eruptirala s načinom njihove implementacije u Star Wars Battlefront II ne želi stati igračima na žulj.

Već kad smo spomenuli Battlefield 1, igra je bila pun pogodak i za DICE i za EA, a zadnji podatak o broju igrača kojeg je izdavač spomenuo bio je 25 milijuna igrača u prosincu prošle godine. Donekle je i logično da se radnja nakon Prvog prebaci u Drugi svjetski rat, a čim počnu kružiti takve glasine izdavač ih ima potrebe potvrditi. Moguće da će EA to napraviti za vrijeme Games Developer Conference 2018 koja se održava od 19. do 23. ožujka, dok ćemo gameplay vjerojatno vidjeti za vrijeme EA Play konferencije koja se održava nešto prije sajma E3.