Samsung Galaxy S23 bit će prvi mobitel s Gorilla Glass Victus 2 zaštitom

U odnosu na prvu generaciju Victusa, Victus 2 trebao bi pružati još veću zaštitu od padova na beton i ostale grube površine. Novu Gorilla Glass zaštitu koristit će Galaxy S23 serija mobitela

Matej Markovinović subota, 28. siječnja 2023. u 15:55
📷 Foto: Corning
Foto: Corning

Američka tehnološka tvrtka Corning, objavila je da će Samsungova nadolazeća Galaxy S23 serija biti prva koja će se moći pohvaliti Gorilla Glass Victus 2 zaštitom za zaslone. 

„Današnji korisnici očekuju zaslone pametnih telefona otporne na oštećenja. Ponosni smo što nastavljamo naše dugo partnerstvo sa Samsungom i što naše najnovije inovacije igraju važnu ulogu u Samsungovim najnovijim pametnim telefonima“, priopćili su iz Corninga.

Naime, druga generacija Victusa trebala bi pružati još veću zaštitu kad je riječ o padovima na grube površine poput betona, s visine do jednog ili dva metra. Tu je, naravno, i zaštita protiv ogrebotina, a iz Corninga posebno ističu činjenicu da Victus 2 sadrži oko 22 posto recikliranog materijala.

Iako to nije službeno potvrđeno, pretpostavlja se da će Victus 2 štiti prednju i stražnju stranu svakog Galaxy S23 modela. Podsjetimo, „obični“ se Victus također prvo pojavio na Samsungovim mobitelima, kao i prethodni Victus+.