Startali PlanetSport programi Vipa i B.neta kojima će glavni sadržaj biti utakmice UEFA Lige prvaka

Danas je na Vip i B.net TV-u počelo emitiranje novih PlanetSport programa na kojima će se iduće tri sezone uživo gledati Liga prvaka

Miro Rosandić nedjelja, 1. srpnja 2018. u 11:21

Krajem prošle godine izvijestili smo vas kako je Vipnet uspio otkupiti televizijska trogodišnja prava za ekskluzivno emitiranje UEFA Lige prvaka na području Hrvatske. Danas je taj projekt starta s radom i napokon su poznati svi detalji, pa i cijene novog programskog paketa.

Korisnicima Vip i B.net TV-a od danas je na raspolaganju pet PlanetSport programa koji će svakog utorka i srijede uživo emitirati susrete najvećih europskih nogometnih klubova u terminima u 18:55 i 21 sat. PlanetSport paket programa sa svim utakmicama Lige prvaka, korisnicima je dostupan već od 45 kuna mjesečne naknade. PlanetSport 1 i 2 programi će biti emitirani neprestano, dok će PlanetSport 3, 4 i 5 programi biti aktivni utorkom i srijedom na dan odigravanja utakmica, kako bi se mogle prenositi utkamice koje se igraju paralelno u istom terminu.

PlanetSport paket

Novi paket će uz pet PlanetSport programa sadržavati i 8 sportskih kanala (Sportskool, Motors TV, Extreme Sports, Nautical channel, SK Golf, Body in Balance, Lov i Ribolov, Auto Motor und Sport) kao i 2 kanala za odrasle (Hustler TV (HD), Private TV). Do 1. listopada ove godine, korisnici su oslobođeni plaćanja mjesečne naknade za korištenje PlanetSport programskog paketa, a nakon toga mjesečna naknada iznosit će 45 kuna.

Prava za Ligu prvaka do 2021. godine

Kao što smo već spomenuli - Vipnet je prava otkupio za sezone 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021. Riječ je o 120 utakmica uživo koje će sve biti emitirane u HD kvaliteti. Vipnet ima prava na sve utakmice uživo utorkom i sve utakmice uživo srijedom (osim jedne koju prvo odabire javna televizija). Prijenosi utakmica uživo počinju u kolovozu s posljednjom kvalifikacijskom rundom, nastavljaju se s prijenosima grupne te knockout faze.

U okviru ugovora, Vipnet je otkupio prava na arhivske utakmice Lige prvaka. Osim arhive, Vipnet je nositelj prava i za otprilike 200 sati dodatnog sadržaja Lige prvaka poput sažetaka, magazina i sl.

Utakmice Lige prvaka bit će dostupne u HD kvaliteti na svim Vip i B.net TV platformama (od satelita do IPTV-a).