HTC konačno predstavio samostalni VR headset Vive Focus

HTC je na posebnom događanju u Kini predstavio svoj u potpunosti samostalni VR headset Vive Focus, koji se temelji na Snapdragon 835 čipu, no zasad nije poznato kada će se pojaviti na tržištu

Matija Pavlić utorak, 14. studenog 2017. u 18:00

HTC je na posebnom događanju u Kini konačno predstavio svoj samostalni VR headset Vive Focus.

Kako je već poznato, Vive Focus se temelji na Qualcommovom Snapdragon 835 čipu dolazi s "inside-out" pozicioniranjem te je ujedno i prvo samostalni VR headset s ukupno šest stupnjeva slobode (6DoF).

Samostalnost znači da Vive Focus ne treba nikakav vanjski uređaj kao što je PC ili pametni telefon kako bi u potpunosti iskoristio sve svoje opcije već se sve potrebno nalazi unutar samog headseta. Na prezentaciji je spomenut i integrirani AMOLED zaslon visoke rezolucije te vanjski kontroler (s podrškom za tri stupnja slobode).

Uz sam uređaj predstavljen je i Vive Wave SDK putem kojeg developeri mogu integrirati vanjska rješenja. HTC je bio škrt s informacijama i što se tiče datuma izlaska Vive Focusa na tržište, kao i njegove cijene. Ono što je sigurno, jest da će Vive Focus u početku biti dostupan isključivo na kineskom tržištu, a poslije će se pojaviti na međunarodnom.

Kao jedina konkurencija ovom uređaja zasad se ističe također samostalni VR headset Oculus Go, koji će se na tržištu pojaviti početkom iduće godine, no riječ je o uređaju s podrškom za tri stupnja slobode (3DoF).