Microsoft i Meta rade na limitiranoj verziji Meta Questa inspiriranog Xboxom

Nakon što je Meta najavila da će operacijski sustav Meta Questa koristiti i drugi proizvođači hardvera, u partnerstvo je uskočio i Microsoft s limitiranim izdanjem Meta Questa 3

Damir Radešić srijeda, 24. travnja 2024. u 13:00

Kako je to na Instagramu najavio sam Mark Zuckerberg, Meta će ponuditi svoj Meta Quest OS, operacijski sustav na kojem se temelji Quest VR i ostalim proizvođačima hardvera koji će ga koristiti kao podlogu vlastitih VR headetova. Među prvim partnerima su Lenovo, kao i Asus koji će pod franšizom ROG igračima ponuditi headsetove optimizirane za igranje, a ovoj ponudi nije mogao odoljeti ni Microsoft koji doduše neće raditi vlastite naglavne uređaje, već će to prepustiti Meti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Iz Mete kažu kako su se s Microsoftom udružili prošle godine kada su beta verziju Xbox Cloud Gaminga doveli na Meta Quest, što je igračima omogućilo igranje igara s Xboxa na "velikim 2D virtualnim zaslonima". "Sada zajedno radimo na stvaranju limitirane serije Meta Questa inspirirane Xboxom", stoji u priopćenju.

Prema nekim medijima, vrlo vjerojatno je riječ o Meta Questu 3 kojem će biti dodana prepoznatljiva kozmetika Xboxa, no koliko će takvih headsetova biti isporučeno, nitko ne zna. Doduše, sam Zuckerberg u svojoj objavi sugerira kako će u paketu sa spomenutim limitiranim izdanjem dolaziti Xbox kontroleri i Game Pass kako bi igrači odmah mogli uskočiti u virtualne svjetove što će se zasigurno dobro uklopiti s postojećim Xbox Cloud Gamingom.