instax SHARE SP-3 - pisač za fotografije s mobitela

Fujifilm je predstavio pisač instax SHARE SP-3 SQ čija je jedina zadaća brzo ispisati fotografije koje ste prethodno načinili pomoću svojih mobilnih uređaja

Stjepan Bilić četvrtak, 26. listopada 2017. u 14:36

Tvrtka Fujifilm predstavila je pisač za mobilne fotografe - instax SHARE SP-3 SQ. Jedina zadaća, odnosno namjena ovog pisača je brzo ispisivanje fotografija koje su korisnici prethodno načinili putem mobilnih uređaja (mobitela i tableta).

Pisač podržava obje aktualne mobilne platforme – iOS i Android. Za izradu fotografija koristi posebni film (Fujifilm Instant Film instax SQUARE FILM) koji je dostatan za izradu do 10 fotografija. Rezolucija ispisa je 800 x 800 točaka, 318 dpi-a, a omjer fotografije je 1:1 (62 x 62 milimetara). Pisač podržava fotografije formata JPEG i PNG.

Za izradu jedne fotografije potrebno je oko 13 sekundi od trenutka slanja fotografije na ispis preko mobitela. Pisač ima vlastitu bateriju kako bi se mogao koristiti i izvan kuće i s jednim punjenjem može ispisati do 160 fotografija. Komunikacija između mobilnih uređaja i pisača odvija se preko Wi-Fi mreže (802.11 b/g/n).

Ovisno o željama korisnika na jednoj fotografiji može biti ispisano i do 9 fotografija uz upotrebu kolažnog predloška. Uz aplikaciju dolazi i 11 tvorničkih predložaka koji se kreću od naslovnice novina do omota za CD. Aplikacija ima mogućnost integracije s drugim aplikacijama i servisima poput Instagrama, Facebooka, Dropboxa, Google Photosa i Flickra.

Dimenzije pisača su 116 x 130,5 x 44,4 milimetara, a težina 312 grama bez baterije i filma. U prodaju stiže tijekom studenog po cijeni od 199,95 USD. Za film potrebno je izdvojiti dodatnih 16,99 USD.