Maleni gradski automobil Microlino prikupio 100 milijuna eura

Električna reinkarnacija BMW-ove Isette iz prošlog stoljeća već je privukla preko 8 tisuća kupaca koji su spremni za nju platiti 12 tisuća eura

Sandro Vrbanus nedjelja, 16. rujna 2018. u 08:30

Krajem srpnja pisali smo o Microlinu, malenom gradskom električnom automobilu švicarske kompanije Micro Mobility. Tada smo govorili o karakteristikama ove moderne reinkarnacije BMW-ove Isette i općenito koncepta "bubble car" automobila iz sredine 20. stoljeća, te objavili kako su za isti otvorene prednarudžbe po početnoj cijeni od 12.650 eura.

Sada, pak, doznajemo kako je Microlino svojim simpatičnim i za današnje vrijeme vrlo neobičnim izgledom, ali vjerojatno i tehničkim detaljima, privukao već više od 8 tisuća budućih kupaca. Svaki od njih spreman je platiti najmanje spomenutu cijenu od preko 12 tisuća eura, što iznos prednarudžbi postavlja na preko 100 milijuna eura.

Najviše kupaca, piše njemački portal Focus, dolazi iz Njemačke i Švicarske. O tome da ovo nisu samo lijepe želje kupaca svjedoči i činjenica da je prilikom narudžbe potrebno uplatiti polog od 1.000 eura, pa je realno za očekivati kako će naručena količina automobila u konačnici i završiti kod kupaca koji su uplatili depozit.

Micro Mobility će s testnom proizvodnjom početi sljedećeg mjeseca, a do prosinca se nadaju pokrenuti i serijsku proizvodnju. Microlino će biti sastavljan u pogonima kompanije Tazzari u Italiji, koja se već bavi proizvodnjom malenih električnih automobila i vlasnik je polovice kompanije Micro Mobility.