Nissan autonomne automobile popularizira kroz Ratove zvijezda

Na sajmu automobila u Los Angelesu Nissan se odlučio na zanimljivu taktiku privlačenja pozornosti i pojašnjavanja novih tehnologija

Sandro Vrbanus utorak, 5. prosinca 2017. u 11:00

"Ljudi razumiju što su dronovi i što je Sila" – kaže potpredsjednik Nissanovog marketinškog odjela za SAD, Jeremy Tucker. S druge strane, istim tim ljudima apstraktni su pojmovi poput autopilota, lasera, lidara, i ostalih tehnologija koje su upakirane u nove automobile. Iz tog su razloga za svoj nastup na ovogodišnjem Los Angeles Auto Showu u Nissanu dogovorili suradnju s Lucasfilmom i preobrazili svoja vozila – u stilu Ratova zvijezda.

Na spomenutom sajmu izloženo je sedam modela Nissana preuređenih u stilu različitih likova ove legendarne filmske franšize. Iz kompanije posebno izdvajaju model Maxima, preuređen u stilu Kylo Rena – s posebno pulsirajućim crvenim podvozjem u stilu svjetlosne sablje, te prednjom maskom izrađenom iz bloka aluminija.

Kroz ovakve modifikacije Nissan priča priču o sustavu Safety Shield, čija je osnovna misija sigurnost putnika i autonomna vožnja. Tu je i sustav autonomne vožnje ProPilot Assist, koji već postoji na serijskom Nissan Leafu i Rogueu, a do 2022. će postati standard na svim vozilima kako ove marke, tako i na markama ostalih iz njihove grupacije – Infiniti, Renault i Mitsubishi.

Nissan će, usput budi rečeno, biti i službeni automobil Bug Future Showa 2018. Neka Sila bude s njima!