Tesle uskoro i "na daljinski"

Elon Musk je najavio kako će s jednom od sljedećih nadogradnji noviji modeli Tesle dobiti mogućnost praćenja vlasnika, a omogućit će i upravljanje automobilom na daljinu

Sandro Vrbanus petak, 2. studenog 2018. u 13:51

Sustav autopilota koji se ugrađuje u Tesline automobile kontinuirano se nadograđuje, a automobili putem ažuriranja s vremena na vrijeme dobivaju nove funkcije. U narednih šest tjedana, objavio je Elon Musk, Tesle bi trebale dobiti ažuriranu opciju "Summon", koja je do sada omogućavala automobilima da se samostalno izvezu s parkirališnog mjesta ili garaže.

Nadograđena bi funkcionalnost trebala vlasnicima svih Tesli s naprednim autopilotom (Autopilot hardware V2+, koji se ugrađuje posljednjih dvije godine) omogućiti napredno pozivanje vozila prema lokaciji na kojoj se vozač nalazi.

Smart Summon bi trebao biti u mogućnosti samostalno zaobići moguće prepreke i dovesti automobil do vlasnika kroz ponešto zahtjevnije okruženje, poput parkirališta. Sve dok vlasnik drži pritisnutom tipku na daljinskom ključu, automobil će ga pratiti "poput ljubimca", napisao je Musk.

Dodatno, vozačima bi trebalo biti omogućeno i da svojom Teslom upravljaju na daljinu, poput autića na daljinsko upravljanje. Ova opcija mogla bi poslužiti da se automobil pomakne ili premjesti na drugo parkirališno mjesto, dok ga vlasnik mora samo, zbog sigurnosti, imati u vidokrugu. Detalje oko nove funkcije iz Tesle za sada nisu objavili, ali za očekivati je da ćemo o njoj doznati više kako će se datum nadogradnje približavati.Subwoofer s iBX tehnologijom

KEF Kube 8b

Isporuka impresivne glazbe i zvuka kućnog kina, aktivni subwoofer od 8", pojačalo snage 300W u D klasi, 34 do 140 Hz, 105dB.

4.499 kn Kupi

BT naglavne slušalice

BOSE QuietComfort 45

Zvuk visoke vjernosti, Acoustic noise cancelling, USB-C kabel za punjenje, Bose Music aplikacija, Aware Mode, podesivi EQ, SimpleSync™, do 24 sata reprodukcije.

2.529 kn 2.799 kn Kupi