Greenshot 1.2.10.6 - Stručnjak za snimke zaslona

Postoji mnogo načina i alata koji omogućavaju snimanje zaslona, no ovaj programčić otvorenog koda ponajprije se odlikuje praktičnošću ali i nekim zgodnim mogućnostima...

Matija Gračanin petak, 10. svibnja 2019. u 06:00

Greenshot je prilično dobar alat otvorenog koda namijenjen snimaju sadržaja zaslona, a koji nudi neke prilično praktične stvarčice. Sve počinje tipičnom instalacijom tijekom koje je moguće naznačiti i koja se proširenja žele uključiti, a jednom kada instalacija završi, otvorit će se maleni prozorčić s osnovnim postavkama Greenshota. U njemu je moguće namjestiti prečace na tipkovnici putem kojih će se aktivirati različiti modaliteti snimanja sadržaja zaslona, a tu je moguće podešavati i brdo drugih parametara. Tako je, primjerice, pod karticom Destination moguće namjestiti zadano odredište snimljenog sadržaja zaslona ili podesiti tako da se odredište kamo će se snimka sadržaja zaslona poslati odredi u trenutku samoga snimanja.

Koristiti Greenshot zbilja je lako. Valja tek izabrati neki od modaliteta snimanja sadržaja zaslona (regija, cijeli zaslon, individualni prozor i slično) nekom od dostupnih metoda, a nakon toga treba samo označiti ono što se zapravo želi i snimiti te odrediti kamo će se snimljeni materijal poslati. Greenshot je tu dobro opremljen pa nudi snimanje u neki od podržanih grafičkih formata, kopiranje u međuspremnik Windowsa, slanje na pisač, slanje u programe kao što su to Outlook, Word, OneNote, Excel, Paint, ali i u Greenshotov ugrađeni alat za uređivanje slika.

Aktiviranjem opcija u sistemskom trayu samo je jedan od načina na koji se može početi sa snimanjem zaslona no daleko je praktičnije za to osloniti se na prečace na tipkovnici
Aktiviranjem opcija u sistemskom trayu samo je jedan od načina na koji se može početi sa snimanjem zaslona no daleko je praktičnije za to osloniti se na prečace na tipkovnici

Potonji alat nije punokrvni grafički editor, ali će dobro doći kako bi se po snimci zaslona ekrana mogao dodavati tekst, crtati i obilježavati važne dijelove. Sve u svemu, riječ je o prilično praktičnom alatu koji nudi i neke vrlo korisne detalje dok mu je osnovna zamjerka ne baš dobra podrška za OCR. Nju je najbolje ne koristiti nego se osloniti na ono što u tom smislu nudi OneNote (Greenshot može snimke automatski slati u OneNote), ako ga se uopće ima na računalu.

Cijena: Besplatan
Podržane platforme: Windows, MacOS
URL: https://getgreenshot.org/

Greenshot 1.2.10.6

  • Praktičnost, anotacija snimke zaslona, fleksibilnost
  • Prilično loš OCR
Mogućnosti 8
Sučelje 8
Ukupno 8
Cijena Besplatan


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi