AI će i 2024. biti ključan za rast tehnoloških dionica

Analitičari Wedbusha proveli su istraživanje koje pokazuje da se Microsoft ističe kao vodeća tvrtka u 'utrci u naoružavanju AI tehnologijom'

Matej Markovinović četvrtak, 4. siječnja 2024. u 09:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Godina 2024. u kineskom horoskopu je godina zmaja, a u tehnološkom sektoru ovu simboliku prati snažan rast značaja AI-ja. Prema nedavnom istraživanju tvrtke Wedbush, AI će biti ključan za rast tehnoloških dionica i ukupnu potražnju u nadolazećoj godini.

U istraživanju se Microsoft ističe kao vodeća tvrtka u "utrci u naoružavanju AI tehnologijom", zahvaljujući bliskoj suradnji s OpenAI-jom. Wedbush kaže da je ekskluzivna integracija ChatGPT-a u Microsoftove proizvode već u tijeku, a smatraju i kako tvrtka ima „značajnu priliku za monetizaciju AI-ja“ unutar svoje usluge Azure.

„Prema našem mišljenju, novi bikovski trend na tržištu tehnologije je započeo, a dionice tehnološkog sektora spremne su za snažnu 2024. godinu, predvođene velikim tehnološkim tvrtkama, softverom i cjelokupnim sektorom čipova, dok val potrošnje na AI doseže obale šireg tehnološkog sektora“, objašnjavaju analitičari Wedbusha.

Kako prenosi Proactive, iako je Microsoft na čelu AI revolucije, analitičari Wedbusha vjeruju da će cijeli tehnološki sektor imati koristi od ovog brzorastućeg područja inovacija.