Alexander Graf von Pfeil novi je direktor za razvoj poslovanja Project 3 Mobilityja

Project 3 Mobility, hrvatski startup koji razvija novi ekosustav mobilnosti, pojačao je svoj upravljački tim novom strateškom pozicijom direktora za razvoj poslovanja (CBO) na koju stiže Alexander Graf von Pfeil. Riječ je o njemačkom poslovnom strategu koji je iskusan u stvaranju i pozicioniranju kompanija na svjetskom tržištu

Bug.hr četvrtak, 6. listopada 2022. u 00:05

Alexander Graf von Pfeil u Project 3 Mobility dolazi nakon što je posljednjih nekoliko godina proveo na poziciji generalnog menadžera Limea, najveće svjetske micromobility kompanije za dijeljenje električnih vozila, prvenstveno električnih romobila i bicikala.

“Iznimno mi je drago što sam dio talentiranog P3 tima i njihovog menadžmenta. S obzirom na to da se industrija mobilnosti okreće prema autonomnoj vožnji, siguran sam da će Project 3 Mobility svojim inovativnim pristupom promijeniti način korištenja prijevoza kakav sada znamo. Sretan sam što ću biti dio te priče i sudjelovati u daljnjem razvoju kompanije koja ima jasan cilj - oblikovati budućnost autonomne urbane mobilnosti“, ističe Alexander Graf von Pfeil, direktor za razvoj poslovanja Project 3 Mobilityja.

Njemački će stručnjak biti zadužen za rast i globalnu prepoznatljivost domaćeg startupa koji radi na razvoju autonomnog električnog vozila, specijalizirane infrastrukture te platforme za upravljanje kompletnom uslugom.

“Dolazak Alexandera u naš tim dodatno je pojačao našu kompaniju. Alexander će se prvenstveno baviti razvojem i pozicioniranjem usluge, kao i koordinacijom uspostavljanja naše infrastrukture u Hrvatskoj i svijetu. Njegovo dosadašnje iskustvo u industriji mobilnosti i rad s europskim startupovima pomoći će ostvarenju vrlo zahtjevne vizije naše kompanije na globalnom tržištu. Odlično je što naš projekt okuplja sve veći broj motiviranih stručnjaka koji dijele istu viziju i žele korisnicima ponuditi potpuno novi pristup urbanoj mobilnosti”, dodao je Marko Pejković, glavni izvršni direktor (CEO) Project 3 Mobilityja.

Alexander Graf von Pfeil timu će se priključiti u hrvatskom uredu u Svetoj Nedelji, odakle će dati svoj doprinos u vođenju Project 3 Mobilityja. Iskusni je strateg karijeru gradio u brojnim uspješnim kompanijama diljem svijeta - od Australije i jugoistočne Azije, do Velike Britanije, Austrije i Njemačke, odakle dolazi. Stručnost je, između ostalog, potvrdio razvijanjem Ubera u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj, kao i Uber Eatsa, platforme za dostavu hrane, u Austriji.

Project 3 Mobility, čiji se uredi nalaze u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji, nastavlja sa širenjem i pojačavanjem svog tima - u samo godinu dana broj zaposlenih narastao je sa 76 na preko 200 ljudi. U planu je rast na 300 zaposlenika do kraja godine te otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj i zapošljavanje eksperata u raznim domenama – dizajnu, razvoju vozila, proizvodnji, razvoju softverske platforme, infrastrukturi i mnogim drugima.