Amazon otvara urede u Zagrebu, već su objavili oglase za posao

Većina ljudi povezuje Bezosovu tvrtku s internetskom trgovinom, što zapravo i jest, ali Amazon je također vrlo poznat zbog svojih usluga u oblaku koje koriste mnogobrojne tvrtke

Matej Markovinović subota, 4. rujna 2021. u 02:08

Amazon, jedna od pet najvećih tehnoloških tvrtki, planira zaposliti 55 tisuća novih radnika diljem svijeta, pa su najavili i otvaranje ureda u Zagrebu radi širenja poslovanja usluga u oblaku, prenosi HINA.

Naime, Amazon će u Hrvatskoj u prvoj fazi zaposliti 15 radnika na poslovima projektiranja i održavanja infrastrukture oblaka te je tvrtka već službeno objavila i oglase za posao iz kojih se može razaznati da ne traže programere, već tehničare i električare s fakultetskom diplomom te sedam godina relevantnog iskustva.

Međutim, Jutarnji list neslužbeno doznaje da će Amazon u svojim novim uredima zapravo zaposliti oko 50 ljudi, no valja istaknuti da su još prije dvije godine otvorili u Hrvatskoj tvrtku Amazon Data Services Zagreb d.o.o, koja je lani napravila 1,75 milijuna kuna prometa i to bez zaposlenika.

Ističe se i činjenica da je Amazon još u veljači zakupio servere za cacheiranje podataka, zbog čega je Zagreb postao direktno povezan na njihovu infrastrukturu u oblaku, pa otvaranje ureda sa zaposlenicima zapravo predstavlja novi korak u njihovom poslovnom planu.

Član uprave Algebre Hrvoje Balen, komentirao je za Jutarnji Amazonovo otvaranje ureda u Zagrebu te njihovu potragu za IT stručnjacima koji nisu nužno programeri.

„To je dobra poruka za širi IT ekosustav u Hrvatskoj, ali i za druge strane ulagače jer nije mala stvar što je Amazon priliku pronašao upravo ovdje“, rekao je Balen.

Podsjećamo da je Amazon u listopadu prošle godine proširio poslovanje u Hrvatskoj  tako što je postao partner s Hrvatskom poštom, kojoj je omogućio lokalnu i regionalnu distribuciju paketa s njihove popularne internetske trgovine.Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 kn Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 kn 2990 kn Kupi