Apple Card neće podržavati kupnju kriptovaluta i jailbreakane uređaje

Ugovor s općim uvjetima korištenja nove Appleove kreditne kartice otkrio je neke detalje o tome što će se, i pod kojim uvjetima, s njome moći kupovati

Sandro Vrbanus nedjelja, 4. kolovoza 2019. u 07:00

Na stranicama banke Goldman Sachs, koja će ekskluzivno izdavati Appleovu novu kreditnu karticu Apple Card, pojavio se ugovor o korištenju ove usluge i otkrio neke zanimljive detalje.

Apple bi svoju kreditnu karticu korisnicima trebao dati na raspolaganje tijekom ovog mjeseca, a oni koji se na nju odluče imat će mogućnost kupovine, prikupljanja "cash back" gotovine, ali će morati plaćati i prilično visoke kamate (13,24-23,24%) kakve su u SAD-u uobičajene. To su činjenice koje smo već znali, no Goldman Sachs je sada otkrio i neke druge uvjete korištenja.

Tako Apple Card neće biti moguće koristiti za kupovinu "novčanih ekvivalenata" u koje su uvrstili kriptovalute, žetone za kockanje, srećke za lutriju i klađenje te druge slične transakcije. Jednu kreditnu karticu neće moći koristiti više osoba, već će svaka morati biti povezana s jedinstvenim računom i iPhoneom, a taj iPhone – nije čudo – neće smjeti biti jailbreakan.

Svi oni koji načine neovlaštene izmjene na softveru ili hardveru iPhonea bit će izbačeni iz programa korištenja kreditne kartice Apple Card, stoji u pravilima korištenja.