Appleova kreditna kartica i opsjednutost detaljima

U najavi novih usluga prošlog mjeseca Apple je prikazao i kako će izgledati njihova buduća kreditna kartica. Bit će ona sve samo ne komad plastike na kakav smo navikli

Sandro Vrbanus subota, 13. travnja 2019. u 19:39

Kad Apple krene u neko novo područje koje uključuje izradu fizičkog proizvoda za očekivati je da će svakom novom komadu hardvera posvetiti nevjerojatnu količinu vremena kako bi on bio izrađen po njihovim standardima kvalitete. Ponekad se toliko zanesu u dizajniranju detalja da to graniči s opsesijom Jobsovskih razmjera – sjetimo se samo tzv. "jet black" boje na iPhoneima ili zlatnog Apple Watcha i "hypea" koji je oko istih bio kreiran proteklih godina.

Na prošlomjesečnom predstavljanju novih usluga Apple je najavio kako će se uskoro baciti i u bankarstvo, tj. da će u suradnji s Goldman Sachsom ponuditi vlastitu kreditnu karticu. Ista će korisnicima nuditi niže naknade, "cash back" program, ali i ne baš povoljne kamate – no nije u ovom tekstu riječ o tome. Riječ je o – dizajnu. Appleova kreditna kartica sama po sebi bit će mnogima predmet želja, ma kakve financijske pogodnosti nosila ili ne.

Kao prvo, kartica Apple Card je izrađena od titana, materijala koji je lagan, čvrst, savitljiv, ne hrđa, nije toksičan i ne izaziva alergijske reakcije. Iako to nije prva metalna kreditna kartica u povijesti, bit će prva koja je izrađena na Appleov "unibody" način, izrezivanjem iz komada titana umjesto standardnog prešanja – kao što se rade, primjerice, kućišta za MacBook ili Mac Mini. Nakon što je CNC glodalica izreže, posebnim će glodalom u materijalu izraditi i mjesto za čip.

Nakon toga laser će ugravirati Appleov logotip nagrižene jabuke i to kreirajući utor poprečnog V-presjeka kako bi se s njega svjetlost ljepše reflektirala. Na prednjoj strani kartice, osim čipa i jabuke, bit će ugravirano još samo ime vlasnika.

Treba li uopće spomenuti da će na slovima i čipu svi uglovi biti zaobljeni kako bi se uklopili u dizajn same kartice? Pa kad je već tako prekrasna, koga briga za 13-23% kamate koju mora platiti za njezino korištenje?

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi