Apple preuzeo glazbeni startup Platoon

Apple je prema pisanju britanskih medija preuzeo londonsku startup tvrtku Platoon koja se je specijalizirala za glazbenu industriju

Matija Pavlić nedjelja, 9. prosinca 2018. u 13:00

Tvrtka iz Cupertina ponovno kupuje, prema pisanju Music Business Worldwidea i britanskog Telegrapha, ovaj put je na redu londonska startup tvrtka Platoon, koja se specijalizirala za tržište glazbe.

Platoon su 2016. godine osnovala dva veterana s područja glazbene industrije, Denzyl Feigelson i Saul Klein. Feigelson je inače poznat po svojoj dugogodišnjoj suradnji s Appleom što se tiče glazbenih događanja te kontakata između Applea i glazbenih umjetnika.

I nakon akvizicije od strane Applea Platoon će i dalje u Londonu nastaviti sa svojim dosadašnjim aktivnostima kao što su na primjer organizacije koncertnih turneja, plasiranje na tržište originalnog sadržaja, marketinške aktivnosti na društvenim mrežama te strategije za ekspanziju na globalno tržište, ali sada uz izdašnu Appleovu financijsku pomoć.

Valjda podsjetiti kako je Apple nedavno preuzeo i startup Asaii koji se bavi algoritmima za predviđanje budućeg uspjeha glazbenika u usponu.