Corel preuzima Parallels

Corel je za nepoznat iznos preuzeo tvrtku Parallels koja stoji iza rješenja za virtualizaciju koji omogućuje izvođenje Windowsa na Appleovom operativnom sustavu macOS

Matija Pavlić petak, 21. prosinca 2018. u 06:00

Corel, tvrtka uglavnom poznata po svom specijaliziranom softveru za grafičku obradu preuzela je tvrtku Parallels. Riječ je o specijaliziranom softveru za virtualizaciju koji omogućuje izvođenje Windowsa na Appleovom operativnom sustavu macOS.

Vijest o preuzimanju službeno je potvrdio vlasnik Corela, Vector Capital, no pojedinosti o preuzimanju zasad nisu poznate (jedino što je poznato da je kupovina obavljena u cijelosti gotovinom).

Tvrtka Parallels osnovana je 1999. godine u Rusiji, no njezino sjedište nalazi se u SAD-u. Riječ je o tvrtki koja se ne nalazi u financijskim problemima pa valja pretpostaviti da se razlog prodaje krije u već najavljenoj namjeri investitora da se u nekom trenutku povuku iz tvrtke.

Corel se u posljednje vrijeme širiti akvizicijom manjih tvrtki pa je tako nedavno preuzeta i tvrtka koja stoji iza Gravit Designera, web alata za vektorsku grafiku.