Domaći Infobip sada vrijedi više od milijardu dolara!

Domaći div iz Vodnjana, Infobip, tvrtka koja je nedavno proglašena najboljim pružateljem A2P SMS usluga na svijetu, ulaganjem 200 milijuna dolara od strane investicijskog fonda One Equity premašila je vrijednost od milijarde dolara

Bug.hr četvrtak, 30. srpnja 2020. u 13:46

Domaći vodnjanski div Infobip o kojem na ovim stranicama imate prilike često čitati, ulaganjem investicijskog fonda One Equity, postao je vrijedniji od milijarde dolara, prema pisanju Reutersa. Investicija će omogućiti dalje proširivanje Infobipovih aktivnosti u SAD-u gdje im je glavni takmac, prema istom izvoru, Twilio iz San Francisca.

Prošle godine je Infobip imao preko 600 milijuna eura prometa, što je povećanje od 38% u odnosu na 2018., a ove godine im ni pandemija covida nije naštetila, dapače. U travnju su tako u vrijeme karantenskih mjera diljem svijeta imali skok u ukupnom volumenu SMS poruka od 20% u odnosu na veljaču ove godine, upravo zahvaljujući smanjenom broju putovanja i radu od doma diljem svijeta.

Firma je osnovana 2006. kao pružatelj usluga i tehnologija za komunikacije tvrtki s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke i druge messaging aplikacije (usluge im koriste WhatsApp i Viber, te Uber i Unilever, među ostalima), u svijetu je povezan s preko 600 operatera, a ukupno na šest kontinenata ima zaposlenih nešto preko 1800 ljudi.