Ericsson Nikola Tesla u prvih devet mjeseci povećao neto dobit za više od 70 posto

Prihodi od prodaje porasli su im 6,2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, bruto dobit 41,3%, a neto dobit (114,7 milijuna kuna u odnosu na 67,2 milijuna kuna u prvih devet mjeseci 2020.) čak 70,9%

Bug.hr četvrtak, 28. listopada 2021. u 06:00

U prvih devet mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak vrlo dobrih poslovnih rezultata, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

„ Iza nas je još jedan uspješan kvartal u kojem smo nastavili ostvarivati odlične poslovne rezultate te se pozicionirati kao tržišni lider u novim tehnologijama. Najznačajniji događaj trećeg kvartala, koji će utjecati na cjelokupno telekom tržište Republike Hrvatske, bila je javna dražba frekvencijskog spektra za 5G mrežu održana u kolovozu. Alokacijom 5G spektra operatorima u Hrvatskoj otvoreno je novo poglavlje u implementaciji 5G tehnologije koja ima potencijal transformirati našu ekonomiju.“ istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle te nastavila: „ U odnosu na prvih devet mjeseci 2020. godine, prihodi od prodaje viši su 6,2%, pri čemu je ostvaren porast prihoda na svim tržišnim segmentima. S udjelom izvoza od 52,4% u ukupnim prodajnim rezultatima, kompanija zauzima visoko mjesto na listi najvećih hrvatskih izvoznika. Bruto marža bilježi značajan porast na 11,5% (prvih devet mjeseci 2020.: 8,7%) kao rezultat proizvodnog miksa, manjih troškova tranzicije i transformacije te efekta programa operativne i troškovne učinkovitosti. Kao rezultat veće bruto dobiti te zadržavanja prodajnih i administrativnih troškova na sličnoj razini kao i prethodne godine, operativna dobit viša je 73,3% te iznosi 132,2 milijuna kuna, dok je neto dobit viša 70,9% te iznosi 114,7 milijuna kuna. Ostvaren je i snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti od 235,3 milijuna kuna tako da novac i novčani ekvivalenti, uključujući kratkotrajnu financijsku imovinu krajem trećeg tromjesečja iznose 400,9 milijuna kuna.“

Tijekom ove godine na domaćem tržištu, u telekom segmentu, glavni partneri ENT, HT i A1 Hrvatska, su odmah nakon dodjele radio-frekvencijskog spektra za 5G krenuli s punom implementacijom ove nove tehnologije diljem Hrvatske.

U segmentu ICT-a Ericsson Nikola Tesla sudjeluje u brojnim državnim projektima u području e-zdravstva, e-poslovanja te javne sigurnosti, a potpisali su i nove ugovore s Ministarstvom pravosuđa i uprave RH, Državnom geodetskom upravom te Ministarstvom unutarnjih poslova. S Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU strukturnih i investicijskih fondova u svrhu provedbe WaterQ projekta  (digitalna transformacija praćenja kvalitete vode). 

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar odabrala je ENT ICT rješenje koje će omogućiti prediktivnu analitiku u svrhu unaprjeđenja zaštite okoliša i održivog poslovanja.

U projektu implementacije središnje softverske platforme centraliziranog sustava eZdravstva Republike Bjelorusije, za koju je Ericsson Nikola Tesla potpisao ugovor u četvrtom tromjesečju prošle godine, u tijeku je isporuka druge faze projekta.

Također i isporuka usluga prema matičnoj kompaniji Ericsson kontinuirano raste.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi