Facebook otvara svoj prvi podatkovni centar u Aziji vrijedan 1 milijardu dolara

Prema pisanju Reutersa, Facebook u planu ima otvaranje svoj prvog podatkovnog centra u Aziji, u Singapuru, koji će biti otvoren 2022. godine i dio je investicije vrijedne 1 milijardu američkih dolara

Matija Pavlić subota, 8. rujna 2018. u 16:30

Prema pisanju Reutersa, Facebook se sprema otvoriti svoj prvi podatkovni centar u Aziji, koji bi bio smješten u Singapuru. Taj centar trebao bi biti otvoren oko 2022. godine, a Facebook bi u njega trebao uložiti 1 milijardu američkih dolara.

Budući podatkovni centar bit će smješten na zapadnom dijelu otoka, u blizini područja gdje Google ima vlastite podatkovne centre koje u bližoj budućnosti namjerava nadograditi zbog tamošnjeg rasta mobilnog tržišta, e-trgovine i cloud računalstva u investiciji vrijednoj 850 milijuna američkih dolara.

Budući Facebookov podatkovni centar u Singapuru bi se trebao prostirati na 170 tisuća kvadratnih metara te omogućiti stotinjak novih radnih mjesta.

Jednom kada bude u funkciji, pridružit će se Facebookovim postojećim podatkovnim centrima u SAD-u, Irskoj i Švedskoj (u izgradnji je i podatkovni centar u Danskoj).Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi