Facebook ulaže u Nigeriju

Facebook je najavio kako će u Nigeriji iduće godine otvoriti "community hub" prostor čiji će ciljevi biti podrška lokalnim poduzetnicima i startupovima te IT edukacija

Matija Pavlić četvrtak, 23. studenog 2017. u 23:31

Facebook je najavio kako će iduće godine u Nigeriji otvoriti vlastiti "community hub" prostor. U tom novom prostoru, Mark Zuckerberg i njegov Facebook poticati će rad i postignuća lokalnih developera i poduzetnika koji se bave IT-jem te u konačnici progurati tu afričku zemlju s više od 180 milijuna stanovnika prema boljoj budućnost na IT tržištu.

U istom prostoru odvijati će se programi kojima će cilj biti pružanje pomoći nigerijskim startupovima u njihovom probaju na vrlo kompetitivno tržište. Na kraju tu je i program stjecanja digitalnih kompetencija za oko 50 tisuća Nigerijaca.

Ovo nije prvo Facebookovo ulaganje u Nigeriju, prošle godine poznata društvena mreža uložila je 24 milijuna dolara u jednu tamošnju organizaciju koja se brine za edukaciju budućih developera. Inače, u  Nigeriji Facebook ima 22 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, od čega se njih 10 milijuna prijavljuje na Facebook svakog dana putem svojih mobilnih uređaja.