Google će partnerstvom s Coinbaseom, korisnicima svojih usluga, omogućiti plaćanje kriptovalutama

Google Cloud i Coinbase najavili su dugoročno strateško partnerstvo kako bi bolje služili rastućem Web3 ekosustavu i programerima koji će moći pristupiti BigQuery kripto javnim skupovima podataka

Tomislav Stanković srijeda, 12. listopada 2022. u 06:00
📷 Image: unsplash.com/@gregbulla
Image: unsplash.com/@gregbulla

Google će ovom suradnjom korisnicima svojih usluga u oblaku omogućiti plaćanje tih usluga "odabranim" kriptovalutama. Prema Coinbaseu i Googleu, kripto plaćanje će biti dostupno korisnicima u Web3 prostoru početkom sljedeće godine.

Kako bi to bilo moguće Google će koristiti Coinbase Commerce, alat koji tvrtkama omogućuje primanje, prihvaćanje i pretvaranje kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, USD Coin, Tether USD, Dogecoin, Shiba Inu i druge.

Google također planira koristiti Coinbase Prime, platformu za kripto trgovanje "institucionalne razine", prvenstveno izgrađenu za velike tvrtke, za pohranjivanje i trgovanje kriptovalutama,  javlja The Verge.

S druge strane, ​​Coinbase će odabrati Google Cloud kao strateškog pružatelja usluga oblaka za izgradnju napredne razmjene i podatkovnih usluga i tako dijelom zamijeniti korištenje AWS-a (Amazon Web Services).

Coinbase će koristiti Google Cloud za obradu blockchain podataka i tako poboljšati globalni doseg svojih kripto usluga iskorištavanjem Googleove premium optičke mreže.

Coinbase će također izgraditi svoju globalnu podatkovnu platformu na sigurnoj infrastrukturi Google Clouda i iskoristiti svoje vodeće podatkovne i analitičke tehnologije kako bi korisnicima Coinbasea pružio kripto uvide vođene strojnim učenjem, objavio je Google.