Infobip proglašen najboljom tvrtkom u svijetu u svojoj branši

Vodnjanska tvrtka najbolji je pružatelj A2P SMS usluga, a uvrštena je i među deset najinovativnijih kompanija na tržištu specijaliziranih usluga za mobilne operatore

Sandro Vrbanus petak, 5. lipnja 2020. u 15:02

Infobip je proglašen je najboljim pružateljem A2P (application-to-service) SMS usluga na svijetu, prema ocjenama 353 telekom operatora diljem svijeta i 315 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem ROCCO izvještaju. Četvrta je ovo godina za redom u kojoj Infobip osvaja prvo mjesto prema ocjenama mobilnih operatora i druga godina za redom prema ocjenama vodećih svjetskih kompanija iz različitih industrijskih sektora.

Također, Infobip je uvršten i među top deset najinovativnijih kompanija na svijetu prema Top 10 ROCCO Innovators reportu, izvještaju koji proučava percepciju i ocjene mobilnih operatora o inovativnosti dobavljača na tržištu roaminga, razmjene poruka i povezivosti.

ROCCO ispitivanja

Roaming Consulting Company (ROCCO) od 2012. provodi neovisna ispitivanja tržišta pružatelja usluga mobilnim operatorima, mrežne opreme, povezivosti, poslovnih modela i kvalitete usluge. ROCCO izvještaj smatra se jednim od najvažnijih pokazatelja top pružatelja usluga na globalnom telekomunikacijskom tržištu.

"Drago nam je što smo proglašeni najbolje ocijenjenim pružateljem A2P SMS usluga na svijetu, prema ocjenama mobilnih operatora i vodećih svjetskih kompanija. Iz godine u godinu nastojimo našim partnerima i klijentima pružiti ono najbolje po pitanju tehnologije mobilne komunikacije i pritom njegovati ekosustav koji je od koristi svim dionicima. Ovi rezultati nas ohrabruju da i dalje idemo prema naprijed i inoviramo, a sve kako bismo donijeli najbolja rješenja mobilnim operatorima i tvrtkama diljem svijeta. To je i dokaz naših napora da postanemo centar izvrsnosti inženjerstva te ovim putem zahvaljujemo svim našim zaposlenicima na velikom doprinosu", izjavio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

Silvio Kutić
Silvio Kutić

Kutić je također dobio i osobno priznanje – u ovogodišnjem ROCCO 100 izvještaju uvršten je među 25 najutjecajnijih ljudi u području roaminga i povezivosti.

U ROCCO istraživanju sudjeluju vodeći svjetski operatori i kompanije koji pružatelje usluga ocjenjuju u više od 35 kategorija. Između ostalog, ocjenjuju se izvrsnost proizvoda i usluga, kvaliteta usluge, tehnika stručnost, vrijednost za novac, kvaliteta službe za korisnike, pouzdanost i transparentnost kompanije. Na ocjenu utječu i drugi pokazatelji kao što su inovativnost kompanije, orijentiranost prema potrebama korisnika, globalni doseg te kvaliteta lokalnog znanja i stručnosti.

 

We’re thrilled and humbled to announce we have been rated the best A2P SMS vendor in both - operator and enterprise surveys! #WeAreJustStarting

Posted by Infobip on Friday, June 5, 2020