Izvršni direktor Googlea od zaposlenika očekuje veću produktivnost i fokus

Kako bi povećao produktivnost i fokus, izvršni direktor Googlea pokreće program pod nazivom 'Simplicity Sprint' za prikupljanje povratnih informacija zaposlenika o učinkovitosti.

Tomislav Stanković srijeda, 3. kolovoza 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Prošle srijede, tvrtka Alphabet održala je redoviti zajednički sastanak. Ton sastanka, prema CNBC-u, bio je donekle ozbiljan jer su zaposlenici izrazili zabrinutost zbog potencijalnih otpuštanja. Izvršni direktor Sundar Pichai zatražio je od zaposlenika njihovo mišljenje te rekao da "produktivnost Googlea kao tvrtke nije onakva kakva bi trebala biti čak ni s tolikom brojem zaposlenih".

Da zaposlenici nisu uzalud zabrinuti dovoljno govori i nedavna najava izvršnog direktora da će usporiti tempo zapošljavanja i ulaganja do 2023., tražeći od zaposlenika da rade "s većom hitnošću" i "više gladi" nego što je to bilo "u sunčanijim danima".

Zahtjev također dolazi dok tvrtka pokušava ublažiti napetosti između zaposlenika i rukovoditelja nakon što je godišnja anketa "Googlegeist" pokazala da zaposlenici tvrtki daju posebno loše ocjene na plaćama i napredovanjima.

"Želio sam dati dodatni kontekst nakon naših financijskih rezultata i također zatražiti vašu pomoć", nastavio je Pichai, referirajući se na izvješće o zaradi za drugo tromjesečje tvrtke u utorak. "Jasno je da se suočavamo s izazovnim makro okruženjem s još više neizvjesnosti."

Također je rekao da postoji stvarna zabrinutost da njihova produktivnost kao tvrtke u cjelini nije onakva kakva bi trebala biti za broj zaposlenih koji imaju te zamolio sve da pomogu stvoriti kulturu dodatno usmjerenu na misiju i njihove proizvode i kupce. U skladu s time nastavio je "Trebali bismo razmisliti o tome kako možemo minimizirati ometanja i stvarno podići ljestvicu u pogledu izvrsnosti proizvoda i produktivnosti.

Simplicity Sprint

U tu je svrhu Pichai predstavio inicijativu "Simplicity Sprint" koja služi za prikupljanje ideja za brži razvoj proizvoda. "Sprint" je izraz koji se često koristi u razvoju softvera i od strane tehnoloških startupa za označavanje kratkih, fokusiranih rokova prema zajedničkom cilju.

Tvrtka time otvara prostor za zaposlenike da podijele svoje ideje do 15. kolovoza putem interne ankete, a neka od pitanja su:

  • Što bi vam pomoglo da radite s većom jasnoćom i učinkovitosti kako biste služili našim korisnicima i klijentima?
  • Gdje bismo trebali ukloniti prepreke kako bismo brže došli do boljih rezultata?
  • Kako eliminirati gubitke i ostati poduzetni i fokusirani dok rastemo?

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


Kompaktan zvučnik, gigantski zvuk.

KEF LS50 Meta

Najprecizniji, impresivan zvuk, 47 Hz - 45 kHz, Uni-Q driver, 85 dB, 8 Ohma, 40-100 W, Eisa Award.

9.749 kn Kupi

Soundbar i bežični subwoofer s ugrađenim HEOS-om

DENON DHT-S516H

HEOS, Bluetooth, AirPlay 2, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS dekodiranje, HDMI ulaz, ARC, Amazon Alexa, Google Assistant.

3.989 kn Kupi