Jedan od najpopularnijih podcasta u svijetu prelazi na Spotify za 100 milijuna dolara

Američki komičar, komentator MMA borbi i podcaster Joe Rogan dobio je pozamašan iznos novca da svoj popularni podcast prenese na Spotify i s njima potpiše ekskluzivni ugovor

Sandro Vrbanus srijeda, 20. svibnja 2020. u 14:56

Joe Rogan američki je komičar, komentator MMA borbi, ali i autor vjerojatno najpopularnijega podcasta na svijetu trenutačno, The Joe Rogan Experience. Ovaj se podcast snima već 11 godina, tijekom kojih je nastalo gotovo 1.500 epizoda, a kroz Roganov studio prošli su gotovo svi zapaženiji ljudi iz svijeta (američke) politike, javnog života, industrije zabave, sporta i popularne znanosti.

Tijekom intervjua za ovaj podcast je, podsjetimo, nastao i poznati meme Elona Muska kako puši travu.

Na YouTubeu donekle kontroverzni Rogan ima preko 8 milijuna pretplatnika, a osim na toj platformi moguće ga je gledati i slušati putem Vimea ili iTunesa. Ukupno se ovaj podcast, prema zadnjim dostupnim podacima, preuzima preko 190 milijuna puta mjesečno.

Ekskluzivno na Spotifyu

Noćas je, pak, sam Rogan objavio kako će njegov podcast od 1. rujna biti dostupan na platformi Spotify, gdje će biti postavljena i kompletna 11-godišnja arhiva emisija. Do kraja godine The Joe Rogan Experience bit će dostupan isključivo na Spotifyu, dok će na YouTube kanal nastavljati postavljati tek najzanimljivije isječke iz novijih epizoda.

Za ovaj višegodišnji ugovor Spotify će Roganu navodno platiti više od 100 milijuna dolara. Pretplatnicima Spotifya (koji, usput rečeno, još uvijek nije služben dostupan u Hrvatskoj) pristup cijeloj arhivi i novim epizodama bit će besplatan, a Roganu će biti zajamčena potpuna kreativna sloboda kao i do sada.