Kineski BOE namjerava postati Appleov dobavljač OLED zaslona

Kineska tvrtka BOE ima ambicije do 2020. godine postati ozbiljan Appleov partner što se tiče isporuka OLED zaslona te ozbiljno konkurirati južnokorejskim proizvođačima na tom tržištu

Matija Pavlić ponedjeljak, 23. srpnja 2018. u 01:12

Poznato je kako trenutačno među proizvođačima OLED zaslona dominiraju proizvođači iz Južne Koreje, no prema pisanju Wall Street Journala, Kina čini se namjerava postati ozbiljan konkurent i na tom području.

To bi trebala postići kineska tvrtka BOE Technology Group, trenutačno najveći svjetski proizvođač LCD zaslona i jedini Appleov dobavljač zaslona iz Kine.

Ulazak tvrtke BOE u posao oko isporuke OLED zaslona rasteretilo bi Apple ovisnosti o Samsungu što se tiče isporuke zaslona tog tipa. BOE bi se tako pridružio Samsung i LG-ju kao Appleov treći partner što se tiče isporuke OLED zaslona, ali tek oko 2020. godine (prema izvoru kojeg navodi Wall Street Journal).

Kineska tvrtka zasad isporučuje OLED zaslone za domaću tvrtku Huawei, a uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o isporukama OLED zaslona i s drugim tvrtkama. Ukoliko želi potpisati ugovor s Appleom morat će zadovoljiti njihove zahtjeve za kvalitetom.