Likovi iz Disneyjevog kataloga stižu u Fortnite

Ovom suradnjom će likovi i priče iz Disneyja, Marvela, Star Warsa, Pixara i drugi biti povezani s Epicovom postojećom infrastrukturom za online igranje

Tomislav Stanković petak, 9. veljače 2024. u 08:15

U sklopu suradnje na "potpuno novom svemiru igara i zabave", kako je navedeno u objavi, Disney će također uložiti 1,5 milijardi dolara za stjecanje vlasničkog udjela u Epic Gamesu.

Da je ova suradnja logičan korak u produbljivanju odnosa Epic Gamesa i Disneyeja dovoljno govori činjenica da su tvrtke angažirale stotine milijuna igrača kroz integracije sadržaja, sezonske suradnje, aktivacije u igrama i događaje uživo, uključujući Marvel Nexus War s Galactusom.

Također Epic je dramatično proširio opseg Fortnitea u posljednjih nekoliko godina. Ono što je počelo kao popularna Battle Royale igra pretvorilo se u središte modova za igre koje su generirali korisnici, ali i suradnje robnih marki.

"Ovo označava Disneyjev najveći ulazak ikada u svijet igara i nudi značajne prilike za rast i širenje", rekao je izvršni direktor Disneyja Bob Iger o partnerstvu.