MediaTek možda neće dostići zacrtane ciljeve što se tiče isporuke mobilnih čipova

MediaTek će nešto teže dostići svoje ranije predviđanje o porastu isporuka mobilnih čipova u 2019. godini od 10 posto, zbog stagnirajućeg tržišta pametnih telefona i konkurencije u vidu Qualcomma

Ivan Jelušić ponedjeljak, 26. studenog 2018. u 21:55

Prema pisanju internetske stranice DigiTimes, MediaTek će imati određenih problema u dostizanju prijašnjeg cilja od 10% godišnjeg rasta u isporukama čipova za mobilne uređaje tijekom 2019. godine.

Godišnji rast možda neće biti moguće dostignuti zbog tržišta mobilnih uređaja koje je i dalje u stagnaciji, ali i konkurencije u vidu novih Qualcommovih čipova iz Snapdragon 700 serije.

MediaTekov novi Helio P70 čip donosi AI platformu koja osigurava bolje performanse pri zadacima vezanima za umjetnu inteligenciju bilo što se tiče procesora bilo što se tiče GPU komponente. Za ovaj čip navodno su poprilično zainteresirane tvrtke Xiaomi i Oppo.

Sam MediaTek navodno i dalje predviđa kako bi tijekom četvrtog kvartala mogao isporučiti između 100 i 110 milijuna čipova, što je isti cilj koji si je tajvanska tvrtka bila postavila za treći kvartal ove godine. MediaTekovi prihodi tijekom listopada ove godine pali su za 9,8% na mjesečnoj razini te 0,84% na godišnjoj razini.