Microsoft ugasio četiri razvojna studija, među kojima i Arkane Austin, te Tango Gameworks

Kako bi stavili prioritet na "utjecajne naslove", Microsoftov ogranak Xbox je zatvorio timove Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Games i Roundhouse Games

Damir Radešić srijeda, 8. svibnja 2024. u 10:25

Val otkaza i zatvaranja razvojnih timova započet prošle godine se nastavlja, a svoj "doprinos" tom trendu je dao i Microsoft, odnosno njihov ogranak Xbox. Naime, iz izvora kao što su Bloomberg i IGN stigle su vijesti da je Xbox Game Studios odlučio ugasiti developere Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Games i Roundhouse Games (bivši Human Head Studios), a potvrda o tome je stigla i od njihovog šefa, Matta Bootyja. Gazda Xbox Game Studiosa je za IGN potvrdio kako je došlo do određenih promjena koje su prema njegovim riječima bile nužne kako bi njihovi odjeli radili na boljim igrama.

"Ove promjene su usmjerene prema stavljanju prioriteta na visoko-utjecajne naslove i daljnje investiranje u Bethesdinu ponudu blockbuster igara i omiljenih svjetova koje ste tetošili tijekom nekoliko desetljeća", kaže Booty. Nadodao je kako će manji dio zaposlenika studija zahvaćenih ovim promjenama biti prebačen u Bethesdu na nove projekte, dok će drugi dio morati u potragu za novim poslom. Posljednji projekt Arkane Studiosa, Redfall, nije prošao baš najbolje, no svakako će ostati zabilježeni kao tvorci Dishonoreda, Preya i Deathloopa, dok ćemo ekipu Tango Gameworksa pamtiti kao tvorce serijala The Evil Within i odličnog Hi-Fi Rusha.