Na projektu hrvatskih robotaksija radi već 100 ljudi, do kraja godine bit će zaposleno još 130

Project 3 Mobility, hrvatski startup koji razvija novi sustav mobilnosti za urbana područja, zaposlio je nedavno stotog zaposlenika i najavio veliki val zapošljavanja do kraja godine

Sandro Vrbanus srijeda, 16. ožujka 2022. u 15:05

Project 3 Mobility hrvatski je startup koji razvija novi sustav mobilnosti koji će u potpunosti promijeniti način funkcioniranja i korištenja prijevoza na širim urbanim područjima. Osnovao ga je Mate Rimac s partnerima 2019. godine i započeo razvijati autonomne robotaksije. O projektu javnost ne zna mnogo, no za njega je kompanija već dobila gotovo 1,5 milijardi kuna poticaja u sklopu europskog plana oporavka.

Ovih dana Project 3 Mobility zaposlio je stotog zaposlenika. Na lokacijama u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji Project 3 Mobility zapošljava stručnjake u raznim domenama – dizajnu i razvoju vozila, proizvodnji, razvoju softverske platforme, infrastrukturi i mnogim drugima. U Hrvatsku su se zbog ovog projekta koji mijenja industriju mobilnosti na globalnoj razini doselili i stručnjaci iz Njemačke, Kine, Danske, Indije i Italije.

Ambiciozni planovi

"Do kraja godine planiramo broj zaposlenika povećati na više od 230, a za dvije godine zapošljavat ćemo blizu 1.000 zaposlenika. Projekt je je u mnogim dijelovima još u razvoju pa ga ne izlažemo javnosti dokle god nismo spremni pokazati svoj finalni proizvod i uslugu. Unatoč takvom pristupu, imamo veliki interes kandidata za posao jer radimo na zahtjevnim rješenjima potpuno novog načina funkcioniranja prijevoza u gradovima. U P3 želimo da vrijeme koje se nekad smatralo izgubljenim, ono koje provedemo na putu između različitih lokacija, postane najbolje iskorišteno vrijeme i pravo mjesto za odmor, zabavu ili posao. Dijelovi sustava koji gradimo su autonomno električno vozilo i platforma, specijalizirana infrastruktura i softver za upravljanje kompletnom uslugom. Trenutno razgovaramo s 19 gradova koji su zainteresirani da postanu naši prvi partneri gdje ćemo inicijalno pružiti uslugu. Sve naše aktivnosti bit će blisko koordinirane sa gradovima jer jedino kroz pružanje stvarne vrijednosti za zajednicu možemo ostvariti dugoročnu suradnju. Svaki grad je drugačiji, ima donekle različite potrebe a mi razvijamo uslugu koja će odgovoriti na velik dio tih potreba", poručio je Marko Pejković, CEO Project 3 Mobilityja.

Uz Zagreb, gdje svoju uslugu autonomnog prijevoza planiraju predstaviti do kraja 2024. godine, iz kompanije najavljuju da svoje usluge planiraju pružati u više od 100 svjetskih metropola.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi