Nakon Applea i Google obećao uložiti milijardu dolara u novi kampus

Google je ovoga tjedna najavio širenje svojih ureda u New Yorku i nova zapošljavanja, za što će izdvojiti oko milijardu dolara

Sandro Vrbanus utorak, 18. prosinca 2018. u 13:14

Samo nekoliko dana nakon što je Apple objavio da će uložiti milijardu dolara u novi kampus u Teksasu i zaposliti najmanje 5 tisuća ljudi u SAD-u, sa sličnom objavom u javnost je izišao i Google. Oni su na svojem blogu objavili kako su bacili oko na tri velike nekretnine u New Yorku, na samom Manhattannu. Tamo planiraju izgraditi veliki novi kampus za svoje zaposlenike i otvoriti dodatna radna mjesta.

Navedene nekretnine nalaze se uz rijeku Hudson na donjem Manhattanu, a nakon što ih Google preuzme trebale bi se pretvoriti u urede i ostale prostorije ukupne površine preko 150.000 kvadratnih metara.

Za to će Google do 2022. godine, kada se planira otvorenje i zadnje od tri lokacije, izdvojiti milijardu američkih dolara. Povrh trenutačnih 7 tisuća zaposlenika koje kompanija sada ima u svojim njujorškim uredima u narednom desetljeću planiraju zaposliti još barem toliko.