Samsung s konzervativnim prodajnim planom za 2018.

Samsung nije krenuo u 2018. godinu s pretjeranim ambicijama – očekuju prodaju oko 360 milijuna mobitela, te oko 25 milijuna drugih mobilnih i nosivih uređaja, što je cilj gotovo jednak prošlogodišnjem

Stjepan Bilić utorak, 2. siječnja 2018. u 17:19

Izvori iz Južne Koreje navode kako su vidjeli Samsungov izvještaj za dobavljače u kojima ih je obavijestio o očekivanoj prodaji različitih mobilnih i nosivih uređaja tijekom 2018. godine. Gledajući brojke Samsung je čini se novu godinu odlučio započeti ziheraški – očekivani prodajni rezultati su u rangu prošlogodišnjih.

Naime, u izvještaju stoji kako Samsung tijekom ove godine očekuje prodaju oko 360 milijuna mobitela, te oko 25 milijuna drugih mobilnih i nosivih uređaja poput tableta, pametnih narukvica i satova. Od toga je 320 milijuna pametnih mobitela, 40 milijuna feature (običnih) mobitela te oko 20 milijuna tableta i 5 milijuna nosivih uređaja.

Izvor navodi kako si je Samsung za ovu godinu zadao umjereniji cilj iz razloga što je ciljano tržište trenutno zasićeno. No i uz ovakva ziheraška očekivanja, Samsung bi i ove godine trebao ostati na prvom mjestu ljestvice najvećih proizvođača mobitela u svijetu. Naime, Apple i Huawei svake godine prodaju znatno manje mobitela, oko 200 i 150 milijuna mobitela.