Apple značajno smanjio prognozu prodaje Visiona Pro

Iako je Vision Pro poprilično skup, unatoč tome Apple je očekivao da će se ove godine prodati u čak 800.000 primjeraka. Ipak, čini se da nisu bili u pravu

Matej Markovinović petak, 26. travnja 2024. u 18:33
📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Apple navodno smanjuje svoju prognozu za isporuke Visiona Pro do ostatak godine, a razlog tome je – slaba potražnja.

Naime, Appleov dugogodišnji analitičar Ming-Chi Kuo, objavio je kako njegovi izvori tvrde da tehnološki gigant iz Cupertina očekuje da će prodati oko 400.000 do 450.000 primjeraka naglavnika u 2024. godini, dok su prije očekivali od 700.000 do 800.000.

„Apple preispituje i prilagođava svoj proizvodni plan za naglavnike, tako da možda neće biti novog Visiona Pro u 2025. godini. Štoviše, Apple sada očekuje pad isporuka Visiona Pro i na godišnjoj razini u 2025.“, navodi Kuo.

Podsjetimo, nedugo nakon što je Vision Pro postao dostupan za kupnju, društvene mreže bile su preplavljene objavama korisnika koji nisu zadovoljni uređajem te su ga odlučili vratiti. Većina ih je rekla da im naglavnik stvara glavobolje i mučninu, a neki su se žalili i na težinu uređaja koja je uglavnom koncentrirana na prednjoj strani.

„Unatoč tome što je bio čaroban za korištenje kao što sam se i nadao, jednostavno je previše neudoban za nošenje čak i na kratko vrijeme, kako zbog težine, tako i zbog dizajna remena. Jednostavno je preskupo i nezgodno pokušati se naviknuti na stalne glavobolje i naprezanje očiju koje sam osjećao. Vratit ću se po sljedeću verziju“, podijelio je u veljači svoje iskustvo voditelj proizvoda The Vergea, Parker Ortolani.

Korisnici su bili nezadovoljni i s produktivnošću uređaja u odnosu na cijenu od 3.500 eura. Navodili su probleme s multitaskingom, nedostatkom podrške za određenu vrstu datoteka te nepraktičnosti u radu s dokumentima u odnosu na tradicionalne metode korištenja miša i tipkovnice.