Serengeti zaključio veliki posao u Kaliforniji

Hrvatska developerska kompanija Serengeti dobila je posao u srcu svjetske IT industrije, gdje će njihovi developeri raditi na vrijednom i velikom projektu, za sada ipak obavijenom velom tajne

Bug.hr četvrtak, 12. studenog 2020. u 17:30

U prvih 10 mjeseci ove godine hrvatska IT tvrtka Serengeti uspješno je zaključila osam ugovora s novim klijentima, što je višestruko više nego u 2019. godini. Danas su se, povrh toga, pohvalili i da su početkom studenog zaključili ugovor s jednom novim klijentom iz Kalifornije, samog srca svjetske IT industrije.

"Radi se o vrlo vrijednom i velikom projektu koji tu industriju zahvaća na globalnom nivou. S obzirom na to, očekivano se radi i o tehnološki vrlo zahtjevnom projektu kao i dugoročnoj suradnji. U pitanju je e-commerce platforma koja se bavi zdravstvenim uslugama, koja u sebi sadrži i integrirano savjetovanje zainteresiranih oko najboljeg odabira zdravstvene skrbi. To podrazumijeva i sljedeće funkcionalnosti vezane uz B2C i back office: generiranje leadova, povezivanje sa kontakt centrom, upravljanje sadržajem portala (content management), billing i naplatu te analitiku i izvještavanje", otkrio nam je Goran Kalanj, CEO Serengetija.

Klijent je i dalje tajna

Nas je posebno zanimalo tko je novi klijent i po čemu je ovaj posao toliko poseban. Na naš upit mogli smo dobiti tek djelomične odgovore. Zbog ugovora o tajnosti (NDA) za sada nam nisu smjeli otkriti tko je novi klijent, međutim napomenuli su da će na ovom projektu istovremeno raditi čak 20 developera, što je dvostruko više nego na bilo kojem drugom dosadašnjem Serengetijevom projektu u SAD-u, pa je stoga projekt, zbog njegove veličine i ozbiljnosti, od tolikog značaja za njih.

Zapošljavaju developere i dalje

Ova tvrtka kontinuirano zapošljava nove djelatnike, a do kraja ove godine planira zaposliti još developera za različite tehnologije. Dodatnim širenjem Serengetija na američko tržište, njihovi developeri imaju mogućnost rada na globalnim projektima. Ove godine su pokrenuli dva nova development centra u Srbiji i u Keniji. U 2021, uz urede u Zagrebu, Varaždinu i Bjelovaru, planiraju otvoriti urede u Splitu i Rijeci.

Serengeti gradi svoju ekspertizu prije svega u industrijskoj proizvodnji, financijama, logistici, energetici i maloprodaji. Mnogo pažnje posvećuju odnosu radnog i privatnog vremena (work-life balance) te njegovanju temeljnih vrijednosti kao što su timski rad, agilnost, ambicioznost i profesionalizam, unaprjeđivanje soft-skills vještina developera, a ističu se i razne pogodnosti, nagrade i bonusi za djelatnike.