Uber ponovno izgubio dozvolu za rad u Londonu

Višegodišnja trakavica sa žalbama i privremenim obnavljanjem licence danas je dobila novi zaplet – London je ponovno oduzeo Uberu službenu dozvolu za rad u tom gradu

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. studenog 2019. u 12:07

Londonsko gradsko poduzeće koje se brine o javnom prijevozu, Transport for London (TfL), danas je objavilo kako Uber nije zadovoljio kriterije za obavljanje usluga prijevoza u tom gradu.

Britanska prijestolnica već dvije godine "ratuje" s Uberom. Prvi puta licencu su im bili suspendirali u rujnu 2017. godine. Nakon toga Uber se žalio, da bi nakon višemjesečnog pravnog "natezanja" prošle godine u lipnju dobio privremenu dozvolu u trajanju od 15 mjeseci, koja je u rujnu ove godine bila produžena za još dva mjeseca. Sada je i taj rok istekao, a TfL nije zadovoljan napretkom koji je kompanija učinila u proteklom razdoblju.

Nastavljaju rad do okončanja žalbenog postupka

Iako su poboljšanja u radu i komunikaciji s regulatorom očita, TfL kaže kako je primijetio i mnoge nedostatke. Osnovne zamjerke idu na račun sigurnosti putnika, koju ugrožava činjenica da je određeni broj vozača ilegalno radio na Uberovoj platformi i iskorištavao propuste u aplikaciji kako bi neautorizirano prevozio tisuće putnika. Iako su iz Ubera pokušali popraviti takvu situaciju, TfL kaže da nije uvjeren da se slične situacije neće i dalje događati – pa je stoga proglasio Uber "nesposobnim" za pružanje usluge prijevoza u ovom trenutku.

Uber u Londonu sada ima 21 dan za podnošenje žalbe. U tom roku i dalje smije obavljati usluge prijevoza, a tako će ostati sve dok se žalbeni postupak ne zaključi. TfL će ih u tom razdoblju, najavljuju, vrlo pomno pratiti i evaluirati njihov rad.

Za Uber u Londonu radi oko 45 tisuća vozača koji prevoze preko 3,5 milijuna korisnika.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi