Osječanin dobio lažni poziv iz Microsofta i ostao bez 205.000 kuna

Iz Policijske uprave osječko-baranjske kažu da još intenzivno tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je Osječaninu s računa 'skinuo' pozamašnu svotu novca

Matej Markovinović utorak, 2. kolovoza 2022. u 19:50
Ilustracija 📷 Foto: Unsplash/CardMapr.nl
Ilustracija Foto: Unsplash/CardMapr.nl

Internetske i telefonske prevare nisu rijetka pojava, a jedan recentni slučaj stiže upravo iz Osijeka. Naime, u subotu 30. srpnja, nepoznati je počinitelj s inozemnog broja nazvao 53-godišnjeg Osječanina te se lažno predstavio kao djelatnik Microsofta.

Kako javljaju iz Policijske uprave osječko-baranjska, prevarant je muškarcu rekao da mu je računalo hakirano te da mora instalirati aplikaciju i upisati svoje osobne podatke, uključujući i podatke bankovne kartice, kako bi se taj problem riješio.

Muškarac je povjerovao u priču prevaranata te upisao sve tražene podatke. Nedugo nakon toga, s računa mu je „skinuto“ čak 205.000 kuna. Iz policije kažu da još intenzivno tragaju za nepoznatim počiniteljem, a građane upozoravaju da ne upisuju podatke bankovne kartice na sumnjivim stranicama ili aplikacijama.

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


Kompaktan zvučnik, gigantski zvuk.

KEF LS50 Meta

Najprecizniji, impresivan zvuk, 47 Hz - 45 kHz, Uni-Q driver, 85 dB, 8 Ohma, 40-100 W, Eisa Award.

9.749 kn Kupi

Soundbar i bežični subwoofer s ugrađenim HEOS-om

DENON DHT-S516H

HEOS, Bluetooth, AirPlay 2, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS dekodiranje, HDMI ulaz, ARC, Amazon Alexa, Google Assistant.

3.989 kn Kupi