Preminuo Robert 'Razerguy' Krakoff, suosnivač Razera i izumitelj igraćeg miša

'Razerguy' svoju je slavu stekao kao čovjek koji je stajao iza prvog modernog igraćeg miša, Razer Boomslanga. Preminuo je prošloga tjedna prirodnom smrću u 81. godini života

Matej Markovinović nedjelja, 1. svibnja 2022. u 22:39

Suosnivač Razera Robert Krakoff, poznatiji mnogima pod nadimkom „Razerguy“, preminuo je u 81. godini života.

„Tužni smo zbog smrti suosnivača i predsjednika emeritusa, Roberta Krakoffa, svima poznatog kao 'Razerguy'. Robertov nepokolebljivi nagon i strast za igranjem i dalje živi te nas sve inspirira. Hvala ti Rob, nedostajat ćeš“, oprostili su se iz Razera objavom na Twitteru.

Osim što je suosnivač Razera, popularnog proizvođača igraće periferije, Krakoff je najpoznatiji po tome što stoji iza Razer Boomslanga, prvog pravog igraćeg miša. Kako prenosi The Verge, taj je miš bio pokretač cijele industrije igraće periferije, a i svojevrsni kamen temeljac za sadašnju opsežnu liniju Razerovih proizvoda.

Navodi se da je Krakoff bio glavno lice Razera u 2000-im godinama te da je tada također bio i jedan od najpristupačnijih poznatih ljudi iz igraće industrije. Drugim riječima, imao je poseban odnos s Razerovim korisnicima, što dokazuje činjenica da je sa svakim kupljenim proizvodom stizala i prigodna poruka od „Razerguya“.

Osim toga, poznat je i po tome što je odgovarao obožavateljima na mailove, a volio je surađivati i s nepoznatim novinarima, vjerojatno zato što je i sam studirao novinarstvo na Sveučilištu u Los Angelesu. U svakom slučaju, Krakoff je za mnoge pionir kompjuterske igraće periferije i zasigurno će ostati u sjećanju svih onih koji vjerno koriste Razerove proizvode.