Pokrenuta donatorska kampanja za Croresp, zaštitnu masku za medicinsko osoblje

Prikupljaju se sredstva za Croresp, u Hrvatskoj proizvedena maska sa zaštitom za oči izrađena od postojeće ronilačke maske, adaptera i filtera za viruse, a namijenjena zdravstvenim radnicima

Sandro Vrbanus četvrtak, 16. travnja 2020. u 16:16

Prošloga tjedna pokrenuta je crowdfunding kampanja za proizvod Croresp, improviziranu zaštitnu masku namijenjenu medicinskom osoblju koje se bori s pandemijom koronavirusa. Inicijativu je pokrenula skupina volontera i planiraju maske proizvoditi od dijelova dostupnih u Hrvatskoj. Korištenjem na tržištu dobavljive ronilačke maske koja prekriva cijelo lice, filtera i 3D printanog adaptera koji to dvoje spaja, dobiva se zaštita za oči i dišne putove – jedina područja kojima koronavirus može ući u tijelo.

Za ovo rješenje sada se prikupljaju novčana sredstva kako bi se ono moglo početi masovnije proizvoditi i donirati medicinskom osoblju u Hrvatskoj.

"Nakon razvoja, testiranja i probnog korištenja od strane više desetaka medicinskih djelatnika, potrebna nam je vaša pomoć kako bismo osigurali sredstva za zadnji i ključni korak projekta – nabavu i izradu komponenti te podjelu takvog respiratora u što većoj količini Zaštitna oprema i dalje je potrebna, a u trenutačnoj situaciji nemamo vremena čekati tjednima za pokretanje nove proizvodnje ili uvoz iz drugih zemalja u situaciji ogromne potražnje na razini cijelog svijeta" – poziv je organizatora ove inicijative svima koji su im voljni pomoći novčanom donacijom.

CroResp trenutačno u Hrvatskoj nema službene certifikate za upotrebu u svrhu zaštite od koronavirusa. Namijenjen je medicinskom osoblju, a koristi se na vlastitu odgovornosti i u slučaju nedostatka certificirane zaštitne opreme. Saznanja koja iz prakse imaju autori ovog projekta kažu da njihovo rješenje svakako pruža veću zaštitu od kirurških maski u kombinaciji sa zaštitnim vizirima. Kampanja, kao i sve dodatne informacije, dostupni su na stranici pandemija.info. Donirati se može već od 10 kuna.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi