Printer koji radi na bilo kojoj površini, iz ruke

Na Kickstarteru se pojavio pisač PrintPods koji je u stanju ispisivati grafike i tekst izravno s mobitela, a na površinu na koju treba ispisivati treba ga tek postaviti i povući rukom

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 13. srpnja 2020. u 06:00

Već preko 80 tisuća dolara na Kickstarteru je prikupio projekt PrintPods, "najnapredniji ručni pisač za sve podloge", kako mu tepaju njegovi tvorci. Ovaj ručni pisač povezuje se izravno s mobitelom na kojem se izrađuje priprema, tekst ili grafika za ispisivanje. Nakon toga uređaj je potrebno tek uzeti u ruku i povući po površini na koju želimo ispisivati – i to je to.

PrintPods na ovaj način ispisuje na drvo, plastiku, metal, tkaninu, kožu, kamen, keramiku i slične materijale, dok podloge mogu biti ravne ili čak i grube, čini se kako je malenom pisaču svejedno. Kad je riječ o vrsti tinte, podržane su one namijenjene ispisivanju privremenih "tetovaža", pa su pogodne za ispis izravno na kožu, a tu su i klasične trajne tinte za druge podloge kao i nevidljiva UV tinta vidljiva samo pod ultraljubičastim svjetlom.

Stvar radi na baterije, s čijim jednim punjenjem se može načiniti i do tisuću printova, a jedno pakiranje tinte dovoljno je za čak njih 3.500. Visina ispisa je jedan inč, odnosno oko 2,5 centimetra, što ovaj pisač izdvaja od konkurencije, ali i od prethodnog proizvoda istog proizvođača, pisača "u olovci" naziva PrintPen.

Podržite li projekt putem Kickstartera, već od stotinjak dolara možete si rezervirati jedan ovakav maleni ručni printer (naravno, budete li dovoljno brzi za early bird cijenu). Isporuke bi trebale započeti u listopadu, a kampanja traje još nešto duže od mjesec dana.