Uspješno okončana osječka crowdfunding kampanja za Maker Display

Osječka e-radionica.com prikupila je, i nadmašila traženi iznos za svoj programabilni i povezivi LED matrix zaslon

Sandro Vrbanus srijeda, 1. svibnja 2019. u 06:00

Osječka e-radionica.com prošlog i ovog je mjeseca uspješno provela crowdfunding kampanju za svoj projekt Maker Display. Na platformi CrowdSupply 82 zainteresirana kupca odlučila su novčano podržati ovaj proizvod i ukupno su prikupili 6.181 američkih dolara. Više je to od prvotno traženih 4.500 dolara, pa je kampanja prije nekoliko tjedana i službeno uspješno završena.

David Zovko iz e-radionice ovom je prigodom za Bug.hr izjavio:

"Ostvarili smo svoj cilj koji je bio uspješno dovršiti kampanju. Za svoj prvi crowdfunding projekt smo se odlučili za nešto jednostavnije i manjeg ukupnog iznosa financiranja, kako bismo skupili nešto iskustva u cijelom procesu. Sada nas čeka proizvodnja svih naručenih proizvoda koja je već počela. Trebamo proizvesti više od 100 komada raznih displejića, a za to smo pribavili ukupno 80 tisuća LED dioda.

Očekujemo sve crowdfunding narudžbe poslati do 10.5.2019., što je otprilike mjesec dana od završetka kampanje. Cijela proizvoda će ujedno biti i odličan test za testiranje naših proizvodnih kapaciteta i mogućnosti.

Kao što sam rekao, ova kampanja nam je bila svojevrsni test, ispit i skupljanje iskustva. Sljedeća crowdfunding kampanja planirana je već za kraj ljeta/jesen. U razvoju je uređaj također namijenjen makerima za tu svrhu, a naša očekivanja s njime su višestruko veća nego sa sadašnjoj kampanjom za Maker Display. Ne smijem više otkriti u ovome trenutku."