Još jedan hrvatski "maker" projekt: Maker Display

Započela je crowdfunding kampanja za pametni LED ekran koji se može povezati na Internet i prikazivati bilo kakav podatak s njega

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. veljače 2019. u 12:00

Maker Display je pločica poveziva na Internet koja donosi jednostavnost u korištenju LED matrix zaslona. Dolazi s Arduino bibliotekom i mnoštvo primjera kako bi ga svatko mogao programirati i prilagoditi. Namijenjena je makerima i hobistima koji žele na jednostavan način prikazivati informacije. Dolazi u dvije varijante, s matricom od 32x9 i 64x9 (tj. 288 i 576) LED dioda. Bit će moguće odabrati jednu od čak šest boja LEDica: bijele, plave, crvene, narančaste, zelene ili ljubičaste.

Iza ovog projekta stoji hrvatski brand e-radionica.com koji se bavi razvojem i proizvodnjom hobističke i edukacijske elektronike. Pod imenom e-radionica.com posluju još od 2011. godine, a u svojoj ponudi imaju 50-ak proizvoda koji su razvijeni i proizvode se u Osijeku.

Što prikazivati na ovakvom ekranu?

"Svatko će imati nekakvu vlastitu ideju, a s pločicom dolaze razni primjeri. Svatko od nas se vjerojatno uhvatio u situaciji da konstanto provjerava neki podatak, refresha stranicu ili uzima smartphone svakih minutu da vidi je li konačno stigla “ta” obavijest. Možda koliko lajkova ima zadnja slika koju ste stavili? Ili retweetova taj tweet koji ste smišljali 10 minuta? Vrijeme? Ili ti bitcoini, koje ste kupili još prošle godine, jesu li konačno na 100k$? Sve je to moguće jer se pločica preko WiFi-ja povezuje na Internet odakle može dohvatiti bilo kakvu informaciju i prikazati je na ekranu. Ekran je u mogućnosti prikazivati tekst, .bmp slike, pa čak i animacije", poručuju iz e-radionice.

 

Maker Display crowdfunding kampanja je online! Pronađite ju na: https://www.crowdsupply.com/e-radionica/maker-led-display

Posted by e-radionica.com on Wednesday, February 27, 2019

Maker Display bit će lansiran u sklopu crowdfunding projekta na hardverskoj crowdfunding stranici CrowdSupply.

Kampanja je upravo pokrenuta, a svoj primjerak Maker Displaya možete rezervirati već po cijeni od 29 dolara za manji ili 49 dolara za veći model. Konačni cilj kampanje je prikupiti 4.500 dolara u nešto više od mjesec dana za početak proizvodnje, a u slučaju da ista bude uspješna isporuke se očekuju početkom svibnja.