Američka vojna organizacija koja prati "NLO" aktivnosti javno će objaviti rezultate

Kada izvješće bude završeno i kada ga odobre tajne službe, javnost bi mogla doznati što je otkrio dugogodišnji program praćenja neidentificiranih letećih objekata iznad SAD-a

Sandro Vrbanus nedjelja, 26. srpnja 2020. u 21:18

O programu kojim američke oružane snage prate stanje s "NLO-ima", odnosno svim zabilježenim, a neidentificiranim letećim objektima, aktivnije se počelo pisati ovoga travnja. Tada je, naime, Mornarica objavila tri video zapisa na kojima su neobjašnjene zračne pojave snimljene iz njihovih zrakoplova, u čemu su mnogi odmah vidjeli izvanzemaljce.

Pentagonov program praćenja ovakvih pojava nije, kako se dugo smatralo, ugašen, ali je smanjen i stavljen pod ingerenciju ureda Office of Naval Intelligence, koji prikuplja obavještajne informacije. Kako rad ovog ureda nije proglašen tajnim, američki će Senat od njega ubuduće dobivati izvješća o radu i rezultate istraživanja najmanje dva puta godišnje. Samim time i javnost bi trebala doznati što su to Amerikanci snimili na nebu, kada, te koji bi mogli biti izvori nepoznatih letjelica.

Kinezi, Rusi ili izvanzemaljci?

U Senatu kažu kako su primarno zabrinuti za nacionalnu sigurnost. Ako su nepoznate letjelice uočene iznad njihovih vojnih baza, primjerice, a otkrije se da su im vlasnici Kinezi ili Rusi, to bi mogao biti velik sigurnosni problem – primarno iz razloga što bi se tako pokazalo da su "neprijatelji" razvili neku novu tehnologiju koja omogućava izradu ovakvih letjelica.

No, pojavili su se i oni koji govore da je vojska SAD-a do sada više puta prikupila dokaze o nekoj izvanzemaljskoj tehnologiji te materijalima koji nisu zemaljskoga porijekla. Jedan od njih je Harry Reid, bivši senator iz Nevade koji je sudjelovao u stvaranju prvog programa praćenja aktivnosti NLO-a. Svoja je razmišljanja podijelio s New York Timesom, a potvrdio ih je svojim iskustvom i astrofizičar Eric Davis.

On je radio kao podizvođač za vladine agencije, na ispitivanju prikupljenih uzoraka za koje je zaključio da ih nije mogao proizvesti čovjek. O tome je sve do ovoga ožujka izvještavao Pentagon, a uskoro bi, potvrde li tajne službe izvješće spomenutog ureda, o svemu i javnost mogla doznati više.