Američka vojna organizacija koja prati "NLO" aktivnosti javno će objaviti rezultate

Kada izvješće bude završeno i kada ga odobre tajne službe, javnost bi mogla doznati što je otkrio dugogodišnji program praćenja neidentificiranih letećih objekata iznad SAD-a

Sandro Vrbanus nedjelja, 26. srpnja 2020. u 21:18

O programu kojim američke oružane snage prate stanje s "NLO-ima", odnosno svim zabilježenim, a neidentificiranim letećim objektima, aktivnije se počelo pisati ovoga travnja. Tada je, naime, Mornarica objavila tri video zapisa na kojima su neobjašnjene zračne pojave snimljene iz njihovih zrakoplova, u čemu su mnogi odmah vidjeli izvanzemaljce.

Pentagonov program praćenja ovakvih pojava nije, kako se dugo smatralo, ugašen, ali je smanjen i stavljen pod ingerenciju ureda Office of Naval Intelligence, koji prikuplja obavještajne informacije. Kako rad ovog ureda nije proglašen tajnim, američki će Senat od njega ubuduće dobivati izvješća o radu i rezultate istraživanja najmanje dva puta godišnje. Samim time i javnost bi trebala doznati što su to Amerikanci snimili na nebu, kada, te koji bi mogli biti izvori nepoznatih letjelica.

Kinezi, Rusi ili izvanzemaljci?

U Senatu kažu kako su primarno zabrinuti za nacionalnu sigurnost. Ako su nepoznate letjelice uočene iznad njihovih vojnih baza, primjerice, a otkrije se da su im vlasnici Kinezi ili Rusi, to bi mogao biti velik sigurnosni problem – primarno iz razloga što bi se tako pokazalo da su "neprijatelji" razvili neku novu tehnologiju koja omogućava izradu ovakvih letjelica.

No, pojavili su se i oni koji govore da je vojska SAD-a do sada više puta prikupila dokaze o nekoj izvanzemaljskoj tehnologiji te materijalima koji nisu zemaljskoga porijekla. Jedan od njih je Harry Reid, bivši senator iz Nevade koji je sudjelovao u stvaranju prvog programa praćenja aktivnosti NLO-a. Svoja je razmišljanja podijelio s New York Timesom, a potvrdio ih je svojim iskustvom i astrofizičar Eric Davis.

On je radio kao podizvođač za vladine agencije, na ispitivanju prikupljenih uzoraka za koje je zaključio da ih nije mogao proizvesti čovjek. O tome je sve do ovoga ožujka izvještavao Pentagon, a uskoro bi, potvrde li tajne službe izvješće spomenutog ureda, o svemu i javnost mogla doznati više.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi