Apple, Google, Samsung i Huawei zakazali predstavljanja novih uređaja dan za danom

Sljedeći tjedan bit će hardverski prilično zanimljiv. Očekuju nas noviteti poput nove linije MacBooka, Pixela 6, novih uređaja iz serije Galaxy, a potom i Huawei Nova 9 te nešto kasnije nova Sony Xperia

Sandro Vrbanus srijeda, 13. listopada 2021. u 17:18

U tijeku je listopad, tradicionalno mjesec bogat predstavljanjima novih uređaja iz svijeta tehnologije, prije svega mobitela i računala. Ovogodišnju je sezonu tradicionalno otvorio Apple sa svojim rujanskim predstavljanjem iPhonea, a čini se kako će oni otvoriti i "techtober", niz on nekoliko uzastopnih događaja na kojima ćemo vidjeti novi hardver.

Prvo Apple

Narednoga ponedjeljka, 18. listopada, Apple će održati svoj drugi event, ovoga puta pod nazivom Unleashed. Na njemu se očekuju, ako pogledamo najavnu animaciju, "brzi" uređaji "pušteni s lanca". Prema neslužbenim informacijama nadogradnje na Appleove ARM procesore M1X trebali bi dobiti Mac mini i MacBook Pro, a možda i poneki drugi model. Apple nas u ponedjeljak možda iznenadi i novom generacijom TWS slušalica AirPods‌. Apple Unleashed na rasporedu je u ponedjeljak u 19 sati.

Potom Google

No, zašto je Apple odlučio ovaj svoj događaj održati u ponedjeljak, a ne u utorak, kako to biva većinu puta? Za ovaj je utorak, 19. listopada, od ranije najavljen Googleov događaj Pixel Fall Launch. Kao što mu samo ime govori, tada će biti predstavljen novi mobitel linije Pixel. Riječ je o uređaju Pixel 6, o kojem je već dostupno podosta službenih informacija. Googleov virtualni event moći ćete pratiti u utorak, također u 19 sati.

A onda i Samsung

Tjedan će se nastaviti predstavljanjem Samsungovih novih mobitela iz linije Galaxy. Oni su svoj događaj nazvali Galaxy Unpacked Part 2 za srijedu, 20. listopada. Kod njih nije sasvim jasno što planiraju predstaviti, jer su na pozivnici napisali da će pokazati kako "otvoriti nova iskustva za izražavanje putem tehnologije". Glasine govore da bi Samsung mogao predstaviti nove boje i verzije preklopnog mobitela Galaxy Z Flip3, možda i jeftiniju verziju Galaxyja S21 (Galaxy S21 FE), ili neke softverske dorade vezane uz Android 12. Njihov događaj također se prenosi online, s početkom u srijedu u 16 sati.

Ali to nije sve...

"Techtober" će biti nastavljen i u četvrtak, 21. listopada, predstavljanjem mobitela Huawei Nova 9 i Huawei Nova 9 Pro, koji će biti predstavljeni uživo s događanja u Beču.

Nekoliko dana nakon toga, 26. listopada, očekuje se i predstavljanje novih Sonyjevih mobitela iz linije Xperia.