ASBIS Hrvatska donirao respirator Općoj bolnici Zabok

Umjesto tradicionalnih poklona svojim kupcima i suradnicima, u Asbisu su ove godine odlučili financijska sredstva iskoristiti u humanitarne svrhe, pa su bolnici u Zaboku donirali medicinsku opremu

Bug.hr četvrtak, 24. prosinca 2020. u 12:44

Distributer informatičke opreme na hrvatskom tržištu, ASBIS Hrvatska, pred nadolazeće je blagdane odlučio Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana donirati medicinski respiratorni uređaj Drager OxyMixer. Uređaj je namijenjen za terapije s visokim protokom kisika koji se, između ostalog, koristi u svrhu liječenja bolesti izazvane virusom Sars-CoV-2. Poručili su kako je ova donacija obavljena u njihovo ime i u ime njihovih kupaca.

Blagdanska donacija umjesto poklona

"Financijska sredstva namijenjena za božićne poklone kojima tradicionalno darujemo svoje kupce, ove godine odlučili smo usmjeriti u navedenu donaciju. Nju su pomogli naši partneri – proizvođači IT opreme: AMD, Intel, Dell, Western Digital, Sonicwall i Logitech. Koristimo ovu priliku da iskreno zahvalimo na suradnji svim našim vjernim kupcima i poslovnim partnerima te svima zaželimo sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane te uspješnu novu 2021. godinu", izjavio je Adi Gradaščević, direktor tvrtke ASBISC-CR d.o.o.

"Divno je vidjeti kako mnogi gospodarski subjekti pokazuju svoje veliko srce u ovim teškim, za sve nas izazovnim vremenima. Prepoznali su ogroman trud i žrtvu koju, boreći se s ovom epidemijom, svakodnevno podnosi naše medicinsko osoblje. Svaka i najmanja pomoć je dobrodošla, a kamoli ovako značajna i vrijedna", riječi su kojima je na donaciji zahvalio ravnatelj zabočke bolnice, Tihomir Vančina.