BFS 2020: Umjetnici u tech sektoru zatvorili show

Panel Digitalni umjetnici - kreatori nulama i jedinicama okupio je one koji se tehnologijom bave kako bi njome stvarali umjetnička djela zatvorili su današnji BFS

Sandro Vrbanus četvrtak, 6. veljače 2020. u 20:36

Zaključni panel dana obogatili su digitalni umjetnici Tihomir Cirkvenčić, Tom Pasanec, Ida Prester i Ena Rajić.

Ena se bavi "spoken word" poezijom, onom koja je pisana s ciljem da se javno izvodi pred publikom. Ovakva poezija obrađuje razne teme, od ozbiljnih društvenih do svakodnevnih, a objavljuje se i na Internetu. Ida Prester bavi se glazbom i televizijom, a nedavno je u fokus javnosti došla i humanitarnim djelovanjem, tj. instrukcijama za samopregled dojke u svrhe ranog otkrivanja karcinoma.

Tihomir Cirkvenčić je slikar i menadžer u IBM-u, a na službene putove često sa sobom nosi platno i štafelaj kako bi stvarao umjetnost. Tom Pasanec radio je u Intelu, a sada se bavi glazbom. Ovako šarolikim panelom moderirao je Ivan Šarić.

Pričalo se o tome kako se umjetnošću svi oni bave iz zadovoljstva i hobija, često je daju na raspolaganje besplatno, ali svoje uratke i prodaju. Doznali smo što je to antireklama i antiinfluencer, te kako se može zarađivati putem Interneta na manje konvencionalne načine.

Prijenos nastanka slike uživo na Facebooku, izdavanje i remiksanje glazbe u vlastitom aranžmanu, snimanje satiričnih videa u promotivne svrhe, stvaranje multimedijskog contenta... gotovo da nema tog područja u kojem se ova simpatična ekipa nije okušala. O privlačnosti i zanimljivosti tematike i na zadnjem panelu može posvjedočiti zavidan broj posjetitelja koji su u dvorani ostali do samog kraja, i čini se, nisu ostali razočarani.

Na kraju programa dodijeljena je i glavna nagrada, prijenosno računalo Lenovo koje je osigurao Hrvatski Telekom, a ono je otišlo najkreativnijem posjetitelju koji je svoju fotografiju stavio na društvene mreže, a ostao je u dvorani do posljednjeg trenutka showa. Sretni dobitnik bio je Željko Brček.

Vidimo se i sljedeće godine na Bug Future Showu!