British Airways za putnike pripremio VR naočale

Britanski zrakoplovni prijevoznik British Airways će u povodu stogodišnjice postojanja u svoje zrakoplove uvesti mogućnost uporabe VR naočala

Matija Pavlić subota, 17. kolovoza 2019. u 14:00

Britanski zrakoplovni prijevoznik British Airways odlučio je na neki način skratiti odnosno učiniti ugodnijim put putnicima koji putuju iz Heathrowa (London) prema zrakoplovnoj luci JFK u New Yorku.

British Airways će putnicima na toj relaciji ponuditi naočale za virtualnu stvarnost AlloSky tvrtke SkyLights. Putnicima će biti na raspolaganju različit sadržaj kao što su filmovi, dokumentarci i ostalo u virtualnoj stvarnosti što bi trebalo skratiti put (koji traje barem osam sati) te čak potencijalno olakšati put osobama koje se boje letenja u avionu.

Nove VR naočale dio su projekta obilježavanja stote godišnjice postojanja British Airwaysa vrijednog oko 6,5 milijuna britanskih funti. Projekt osim VR naočala uključuje i instalaciju nove kvalitetne Wi-Fi opreme, redizajniranje 128 postojećih zrakoplova iz British Airways flote te nabavku 72 nova zrakoplova.