Epic Games najavio prvu prezentaciju na kojoj će otkriti ekskluzive za svoju trgovinu

Poznati izdavač je za 2021. godinu pripremio nešto novo, pa će nam ovog četvrtka u prvoj prezentaciji pokazati koje će igre ekskluzivno stići u njihov Epic Games Store

Mateja Šop ponedjeljak, 8. veljače 2021. u 23:00

Posljednjeg četvrtka u siječnju je Epic Games uz besplatnu igru podijelio i informacije o veoma uspješnoj 2020. godini. Rekordan broj besplatnih igara, broj aktivnih igrača i zarada od Fortnitea, ekskluziva i drugih igara razlozi su zbog kojih izdavač nema namjeru stati s ijednom praksom koja im je u tome pomogla, a danas su objavili prve planove za novu godinu.

Epic je već bio rekao da će nastaviti izdavati ekskluzive, pa će prema novom izvještaju u narednih nekoliko godina u njihovu trgovinu s takvim ugovorom stići cijela hrpa igara. U prijevodu, ako ne planirate igru nabaviti kod njih, morat ćete čekati godinu dana da ona stigne na Steam, dok ćete Ubisoftove i neke koje Microsoft riješi za Game Pass moći nabaviti i tako. Posljednjih nekoliko ekskluziva uključuju Hitman 3, Werewolf: The Apocalypse - Earthblood, Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, Super Meat Boy Forever, Mortal Shell i Bugsnax, a uskoro bismo trebali saznati što ćemo ove godine moći zaigrati.

Za ovaj četvrtak, 11. veljače, u 20 sati je Epic zakazao svoju prvu prezentaciju, punog imena The Epic Games Store Spring Showcase, u kojem će nam otkriti s kojim developerima i za koje igre su sklopili ugovore o ekskluzivnosti. U službenoj objavi stoji da su "odabrali kolekciju novih najava, gameplayja i dužih pregleda koje će demonstrirati developeri koji stvaraju igre koje svi volimo". Prezentaciju ćete moći pratiti uživo na Epicovom Twitch kanalu, a istog će dana započeti i prva ovogodišnja rasprodaja u EGS-u.

The Showcase Sale će trajati otkad prezentacija počne do 25. veljače u 20 sati, a dio popusta je najavljen već sad. Svi zainteresirani moći će nabaviti Star Wars: Squadrons i SnowRunner za 24 eura, Cyberpunk 2077 za 54 eura, Assassin's Creed Valhalla za 48 eura i Hades za 16,7 eura. Ostatak igara koji će biti snižen možete također već sada provjeriti na ovim stranicama. Svakako ćemo u četvrtak prezentaciju odgledati i prenijeti vam najvažnije informacije, kao i rotaciju besplatnih igara koja se tog dana u tjednu događa.