Google I/O 2020 konferencija održat će se 12. svibnja

Google je otkrio kako će ovogodišnja I/O konferencija krenuti s radom 12. svibnja 20. godine, lokacija na kojoj će se održati je dobro poznata – amfiteatar Shoreline u Mountain Viewu

Stjepan Bilić petak, 24. siječnja 2020. u 15:30

Kao i svake godine do sada Google je ponovno datum početka I/O konferencije zamaskirao. Ovog puta bilo je potrebno zajedničkim snagama vratiti signal koji će omogućiti da se otkrije skrivena poruka unutar intergalaktičke satelitske mreže.

Znatiželjnici su prionuli poslu i zajedničkim snagama uspješno riješili konačni zadatak tako što su prethodno morali unošenjem teksta riješiti čak šest različitih slagalica. Kako smo već naveli zadatak je riješen, a datum početka ovogodišnje Googleove konferencije za developere otkriven - 12. svibnja 2020. godine.

Konferencija po običaju traje dva dana, tako da je zadnji dan konferencije 14. svibnja 2020. godine. Lokacija je svima već dobro poznata – amfiteatar Shoreline u Mountain Viewu. Za sada Google ne otkriva program konferencije no za očekivati je da će biti sličan prošlogodišnjem kada su najavili novu inačicu Androida i druga poboljšanja svojih servisa i usluga.

Kako je AI u zadnje vrijeme sve popularniji za očekivati je da će dio, ako ne i veći dio konferencije biti posvećen upravo toj temi, umjetnoj inteligenciji. Očekuje se i predstavljanje slabijih inačica telefona iz serije Pixel 4, točnije modela Pixel 4a. Prema nedavnim informacijama većeg, Pixel 4a XL, modela neće biti.