Google započeo s gradnjom svog petog europskog podatkovnog centra

Google je započeo s gradnjom svojeg petog europskog podatkovnog centra koji će biti smješten u Danskoj i temeljiti će se na obnovljivim izvorima energiji; njegovo otvaranje je zakazano za 2021. godinu

Matija Pavlić srijeda, 21. studenog 2018. u 06:00

Google je započeo s početnim radovima za izgradnju svojeg petog podatkovnog centra u Europi.

Bit će smješten u Danskoj, u općini Fredericia na zapadu te zemlje te će se u potpunosti zasnivati na obnovljivim izvorima energije. Otvorenje je planirano za 2021. godinu, a za realizaciju cijelog projekta izdvojeno je 600 milijuna eura.

To će biti ukupno peti Googleov podatkovni centar na području Europe, nakon onih u Irskoj (Dublin), Nizozemskoj (Eemshaven), Belgiji (Saint-Ghislain) i Finskoj (Hamina).

Novi podatkovni centar zasnivat će se na obnovljivim izvorima energije (vjetar, sunčeva energija) koje će Google kupovati od lokalnih tvrtki. Za optimiziranje potrošnje bit će implementirana i tehnologija bazirana na strojnom učenju.

Prilikom gradnje podatkovnog centra bit će uposleno oko 1450 radnika, a nakon otvaranja centra trajno njih između 150 i 200. Uz zapošljavanje, novi centar će donijeti i druge pogodnosti općini Fredericia u vidu većih prihoda tamošnjim restoranima, hotelima i trgovinama.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi